Anays Erica, născută în Timișoara, suferă de mai multe diagnostice care îi fac viața mult mai complicată decât ar trebui să fie la vârsta ei. Are probleme la inimă, hipertensiune pulmonară severă și insuficiență cardiacă, iar în trecut a mai suferit o operație care a fost o reușită.

„La scurt timp după ce s-a născut Anays, medicii au internat-o pe secția ATI. Știam prea bine că mi se spusese să mă aștept la așa ceva, însă tot mi se păruse nedrept că nici măcar nu apucasem să o țin în brațe. Când eram încă însărcinată cu ea, medicii m-au avertizat că fetița va avea grave probleme cardiace, care îi vor pune viața în pericol. Nu mă îndoiam de cuvântul lor, însă speram la o minune.” Acestea sunt cuvintele mamei, Georgeta Vulturar, care se luptă pentru viața copilului său încă din primele momente în care s-a născut.

Anays a venit pe lume diagnosticată cu multiple boli cardiace. La început nu putea să respire singură, având nevoie de suport din partea aparatelor ATI. În continuare bolile cardiace sunt principala problemă a copilului care se luptă pentru supraviețuire din anul 2017: „Anays suferă de defecte tel-ventriculare, insuficiență cardiacă (pierderea capacității inimii de a pompa corespunzător sângele) și hipertensiune pulmonară severă (afecţiune determinată de îngustarea, rigidizarea sau deteriorarea vaselor de sânge din plămâni). Situația ei era atât de critică încât medicii au decis să o opereze, iar micuța mea a suferit o intervenție chirurgicală, fiindu-i operat canalul atrioventricular comun”, povestește mama sa, Georgeta.

O copilărie răpită de destin

Anays nu a avut șansa să pună cu adevărat toate întrebările la care și-ar fi dorit un răspuns din cauza condiției sale. Nu poate să se bucure de copilărie, să se joace în parc cu restul copiilor, deoarece se află într-o continuă luptă cu destinul său nefavorabil. Când copii de vârsta sa pleacă de la grădiniță și merg în parc cu bunicii sau părinții, Anays merge la spital cu mama sa, Georgeta. „În prezent, situația noastră nu este cu mult diferită față de anii anteriori. Seară de seară mă culc cu teama că starea fetiței mele se poate agrava brusc și fără de veste peste noapte.” Aceasta este tragedia prin care familia tinerei trece, iar singura sa șansă de supraviețuire este o altă operație care va avea loc în Turcia.

Este o operație pe cord deschis, adică inima pacientului va fi deschisă și se va efectua o intervenție chirurgicală pe structurile interne ale inimii. „Riscurile sunt mari, însă știu prea bine că Anays are nevoie urgentă de această operație”, spune mama sa.

Familia nu-și poate permite costurile de 25.000 euro pentru efectuarea operației, motiv pentru care Asociația Speranță pentru România își folosește platforma pentru a le acorda o șansă. Până în prezent 250 de donatori i-au transmis lui Anays gândurile lor bune alături de suma de 4.800 de euro. Familia mai are nevoie de 20.000 de euro pentru a-și putea asigura transportul și costurile medicale: „Cheltuielile ce ne așteaptă în Turcia sunt pur și simplu enorme, ca să nu mai pun la socoteală și transportul până acolo. Vă rog, ajutați-mă să îi ofer fetiței mele șansa unei vieți mai bune”, transmite Georgeta Vulturar.

Puteți realiza o donație rapidă prin Revolut la numărul de telefon 0766 365 833 sau pe BT pay la 0766 365 833. Asociația Speranță pentru România mai are conturi deschise și la BCR, Raiffeisen, BRD, CEC, Banca Transilvania în lei, euro sau dolari. Acestea sunt disponibile pe site-ul propriu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri