În timp ce oamenii de știință lucrează din greu pe mai multe fronturi, imunitatea dezvoltată de pacienți rămâne momentan o cale importantă pentru a măsura recuperarea și rezistența la virus.

Comunicat de presă

Încă de la primele cazuri de infecție COVID-19, se depun eforturi consistente pentru a dezvolta un vaccin și a identifica un tratament general valabil, dar și pentru a întelege complet cum funcționează virusul SARS-CoV-2 și cum răspunde organismul uman la el. În timp ce oamenii de știință lucrează din greu pe mai multe fronturi, imunitatea dezvoltată de pacienți rămâne momentan o cale importantă pentru a măsura recuperarea și rezistența la virus. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a lansat în august un studiu pentru a investiga răspunsul imun al pacienților infectați cu noul coronavirus, prin aplicarea informațiilor internaționale și contextulizarea acestora la nivel local.

„Memoria” organismului este un element fundamental pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, la fel cum se întâmplă cu răspunsul imun al pacienților în alte afecțiuni dezvoltate în urma infectării cu diferite tipuri de viruși. Când vorbim despre imunitate, ne referim la posibilitatea de a genera un răspuns imun care ne protejează. Și acest răspuns poate fi sau nu de lungă durată.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Primele cazuri de reinfectări cu COVID-19 ne-au adus în punctul în care este important să știm cât timp suntem protejați de acest virus și cum evoluează în continuare.

Obiectivul studiului: Cum se comportă organismul după infectarea cu SARS-CoV-2?

„Există agenți patogeni care nu stimulează producția de anticorpi și un episod de boală nu ne asigură imunitate împotriva lor. Ei «păcălesc» sistemul imun, iar acesta nu îi detectează ca particule străine pentru ca apoi să-i elimine, așa cum este învățat organismul nostru. Un astfel de agent patogen este virusul HIV, care «se deghizează» și reușește astfel să ajungă în interiorul celulelor umane. În cazul noului coronavirus, nu se cunoaște foarte bine mecanismul prin care invadează organismul și, de aceea, el trebuie studiat în continuare pentru a vedea de ce unii bolnavi nu produc anticorpi”, declară Dr. Andreea Alexandru,medic primar medicină de laborator, director medical Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.

Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Intervin așadar mai multe întrebări legate de modul în care se comportă în prezent organismul după infectarea cu noul coronavirus, cum funcționează și cât timp suntem protejați de o a doua infectare. De aceea, rețeaua de sănătate mentionată mai sus a desfășurat un studiu în perioada august – septembrie 2020, pentru a afla mai multe despre impactul virusului asupra unei persoane care s-a vindecat de infecție, prin urmărirea răspunsului imun al pacienților afectați de virus.

  • Care este proporția pacienților infectați cu COVID-19 care au dezvoltat anticorpi?
  • Cum variază răspunsul imun de la o persoană la alta, în funcție de momentul testării anticorpilor?

Metodologie studiu:

Durată: august – septembrie 2020

Locație: București, Cluj

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Număr de participanți: 239 pacienți testați pozitiv la coronavirus până la data de 31 iulie

Un procent de 79% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au prezentat anticorpi detectabili la momentul testării

Pacienții care au făcut parte din studiu au fost testați pentru anticorpi într-un interval mediu de timp de 43-56 de zile de la primirea rezultatului pozitiv la testarea RT-PCR. Aceștia au avut forme ușoare, moderate, severe sau au fost asimptomatici.

”Sistemul imun va lupta mereu împotriva a tot ceea ce este non-self (nu este propriu organismului) în diferite moduri, cu diferite arme. Unele dintre acestea arme se cheamă anticorpi. Aceștia sunt de tip IgM și sunt produși în faza acută a unei boli, în medie, în primele două săptămâni de la întâlnirea organismului cu “inamicul“, în acest context cu virusul CoVID-19, și de tip IgG, produși după 2 săptămâni de la momentul infectant, în perioada de refacere/convalescență. Organismul are nevoie de aceste săptămâni pentru a mobiliza resursele și sistemele implicate în producerea acestor Anticorpi (“o armată de soldați bine instruiți să recunoască un anumit tip de inamic și să lupte cu el“)”, completează Dr. Andreea Alexandru.

Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Pe măsură ce numarul de zile de la testarea RT-PCR crește, scade numărul pacienților care prezintă anticorpi. Pacienții testați în medie la 56 de zile au probabilitate mai mare de a avea anticorpi detectabili, în timp ce pacienții stestați în medie la 80 de zile au avut o probabilitate mai mare să obțină un rezultat negativ.

Studiul REACT-2, condus de Echipa Imperial College din Londra, a confirmat o scădere de 26% a nivelului de anticorpi la 3 luni de la infectare, după testarea a 350.000 de pacienți.

Longevitatea răspunsului la anticorpi este încă departe de a fi confirmată în parametri exacți, dar, conform datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), în general anticorpii împotriva coronavirusurilor au durată mică de viabilitate și protecție (interval mediu de 12 - 52 săptămâni de la apariția simptomelor) și pot sa apara cazuri de reinfectare. Aceeași sursă ne spune că nivelurile de anticorpi IgG ale SARS-CoV-2 pot rămâne prezente pe parcursul a șapte săptămâni sau, cel puțin în 80% din cazuri, până în ziua 49.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri