24 Noiembrie 2020 publicat în Social 5 share-uri

Ca adult e bine să știi că fricile tale, anxietățile sunt simțite, percepute de copil care adesea este copleșit și neajutorat, uneori chiar disperat și nu poate vorbi despre asta.

Despre cât de complicate sunt vremurile în care trăim vorbim de mai bine de 9 luni. Despre adaptare și echilibru vorbim de asemenea. De cele mai multe ori discuțiile sunt concentrate pe adult, pe nevoile și capacitatea lui de a face față acestei situații. Iar acesta nu este un lucru rău atâta timp cât adultul este responsabil de sănătatea lui și nu în ultimul de cea a celor din jurul lui. Dar copiii? Cum procedăm cu copiii?

Responsabilitate

Ca adult e bine să știi că fricile tale, anxietățile sunt simțite, percepute de copil care adesea este copleșit și neajutorat, uneori chiar disperat și nu poate vorbi despre asta. Spre deosebire de adulți, copilul, deși are rațiune și creativitate, nu are experiențe. Ca noi toți, copilul este o ființă bio psiho socială și multe dintre suferințele ce apar în dezvoltarea sa biologică și psihologică pot fi ameliorate sau rezolvate în mediul social.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Recomandări

Este recomandabil ca tu, adultul, să rămâi cât mai puțin în contact cu știrile care îți generează anxietate, să tragi aer în piept, să bei apă, să te relaxezi înainte de întâlnirea cu un copil.

Mai apoi, în interacțiunea cu el, nu te confesa, oricât de matur pare, nu îl avertiza apocaliptic, nu îl amenința. Există pericole dar e important ca el să afle de la tine ce poate face, să se simtă împuternicit, nu să afle care este cel mai negru scenariu. Măsurile de protecție trebuie comunicate firesc, sub formă de joc, acompaniate de cântecele sau ritmuri muzicale. Scopul tău este de a-l învăța nu de a-l speria.

*Material realizat în colaborare cu psihologul Anda Păcurar pentru programul educativ Școala siguranței Tedi. Aceste informații precum și multe altele de interes pentru elevii de clasa I și pentru părinții acestora se regăsesc pe site-ul programului www.scoalatedi.ro.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Foto fr si main: By Olga Rolenko /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri