3 Iulie 2020 publicat în Social 10 share-uri

Asociația Zi de Bine alături de Microgreens România vor construi o seră în care vor planta microplante și flori pe o suprafață de 240 mp.

Comunicat de presă

Luna iulie vine cu o nouă cauză care necesită susținerea sărbătoriților lunii iulie și nu numai. De această dată, Asociația Zi de Bine alături de Microgreens România, și-au propus să creeze un spațiu relaxant pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Sera se va întinde pe o suprafață de 240 mp și va conține microplante și plante ce se pot recolta la intervale scurte de timp, astfel încât toți pacienții să se poată implica în îngrijirea acestora.

Cea de-a patra campanie de strângere de fonduri îi are în prim-plan pe pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu, care suferă de boli psihice precum, demență, depresie, schizofrenie, sau tulburări de personalitate. Crearea unei oaze de liniște și relaxare, exact în curtea spitalului, poate oferi un moment de echilibru pentru pacienții internați, dar și pentru medici și asistenți.

Astfel, Asociația Zi de Bine împreună cu primul producător local de microplante din România, Microgreens România, vor începe procesul de amenajare a spațiului încă de la începutul lunii iulie. În același timp, locul va fi decorat cu flori, băncuțe și foișoare pentru ca pacienții să se poată odihni și bucura de peisaj.

“O nouă lună, o nouă cauză. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele, poate să fie vară tot timpul anului pentru pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Medicamentele îi ajută să țină sub control afecțiunea de care suferă, însă grădina le oferă un ROST. Într-o lume în care nu-și mai găsesc locul, se vor simți din nou utili, vor putea contribui cu timpul și mâinile lor la ROD. ROST, ROD și TIHNĂ - asta ne dorim să dăruim în Iulie, alături de fiecare Rac sau Leu, sau pur și simplu, om bun care simte că are ce oferi”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației Zi de Bine.

Ca și până acum, fondurile se vor strânge în special de la sărbătoriții lunii Iulie, așadar cine este născut în luna iulie, își poate dona ziua de naștere. Născută în luna Iulie, Melania Medeleanu și-a dăruit deja ziua de naștere acestei cauze:

https://www.facebook.com/donate/591374204847857/.


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri