20 Noiembrie 2019 publicat în Social 12 share-uri

România rămâne pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul total de antibiotice și consumul de antibiotice fără prescriptive.

Săptămâna Mondială a Conștientizării asupra Antibioticelor

În perioada 18-24 noiembrie 2019 este marcată Săptămâna Mondială a Conștientizării asupra Antibioticelor, o acțiune desfășurată la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății. Mesajul OMS pentru 2019 se referă la abordarea ”One Health” care integrează programele și activitățile din domeniul sănătății umane, veterinare și de mediu care să reducă și să prevină răspândirea rezistenței la antibiotice și care afectează activitățile umane la nivel global.

”Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prin Biroul Regional pentru Europa felicită România pentru efortul pe care îl desfășoară în lupta împotriva rezistență la antibiotice și pentru concentrarea pe abordarea OMS – One Health. Cu toate acestea, mai sunt încă multe lucruri de făcut în ceea ce privește, de exemplu, supravegherea sau prevenirea și controlul infecțiilor”, a declarat Dr. Karin Waefler – Biroul Regional OMS pentru Europa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Principalele mesaje ale OMS sunt:

  • Ce înseamnă conceptul One Health? Când medicii din sectorul uman și cel veterinar lucrează împreună pentru a opri utilizarea incorectă a antibioticelor la oameni, la animale și răspândirea lor în mediu, precum și pentru limitarea răspândirii bacteriilor multirezistente.
  • Unele antibiotice utilizate la tratarea infecțiilor la animale sunt aceleași folosite și pentru oameni.
  • 60% din bolile umane sunt produse de microorganisme prezente și la animale.
  • Sănătatea umană, animală și a mediului înseamnă sănătate pentru toți.
  • Dacă ai o răceală sau gripă, stai izolat acasă, tratează-te și odihnește-te!
  • Antibioticele nu au niciun efect în cazul infecțiilor virale cum sunt răcelile banale sau cum este gripa.
  • Întreabă medicul tău de familie când vrei să folosești antibiotice!

Foto fr si main: By Fahroni /Shutterstock

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri