14 Februarie 2019 publicat în Social 1 share-uri

Peste 30 de fotografi amatori și profesioniști si-au unit eforturile într-un vernisaj eveniment de fotografie la Constanța cu scopul de a-și vinde lucrări într-un eveniment caritabil.

Comunicat de presă

Peste 30 de fotografi amatori și profesioniști si-au unit eforturile într-un vernisaj eveniment de fotografie la Constanța cu scopul de a-și vinde lucrări într-un eveniment caritabil, fondurile strânse vor merge către proiectele Centrului de Autism Marea Neagră. Lansarea evenimentului a avut loc marți 12 februarie, în cadrul City Park Constanța – intrarea principală.

Astfel, timp de 2 săptămâni, până de data de 26 februarie 2019, o serie de fotografi din cadrul Școlii Avatar Studio își vor prezența, la Constanța, cele mai bune fotografii, multe dintre acestea fiind premiate și apreciate în diverse expoziții de fotografie.

“Un astfel de gest de implicare a comunității față de proiectele mele, înseamnă că oamenii au încredere în muncă pe care o desfășor pentru integrarea copiilor cu nevoi speciale în comunitate. Este încă o dovadă, printre alte sute de dovezi, că în Constanța spiritul civic există la cote înalte, iar oamenilor de pasă de semenii lor aflați în suferință”, declară, psiholog Adrian Gemanaru, președintele Centrului Terapeutic Marea Neagră.

Echipament de 5.000 de Euro pentru recuperarea copiilor cu autism

Fondurile strânse în urma expoziției vor fi utilizate pentru achiziționarea unui echipament Sound Beam din Anglia, care este utilizat în recuperarea copiilor dizabilitati, prin intermediul terapiei cu muzică. Valoarea echipamentului fiind de 5.000 de euro.

“Fotografia si muzica sunt aduse una lângă alta într-un proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale. Pentru mine implicarea celor doi parteneri - City Park Mall și Școala de Fotografie Avatar Studio - îmi dă speranța că putem să oferim împreună o șansă copiilor. Sperăm din tot sufletul să existe constănțeni care să vină și să cumpere aceste tablouri frumoase, pentru a putea să ne atingem obiectivul propus, acela de a ajuta tot mai mulți copii cu afecțiuni din spectrul autist”, declară psihologul Adrian Gemanaru.

“Fotografia este despre oameni, e un mod de a comunica și de a transmite emoție, dar poate fi și o formă de terapie, de a evada din cotidian. Atunci când ai ocazia să faci ceea ce îți place și să și ajuți pe cineva, să susții un caz caritabil, ai un sentiment de împlinire și nu poți decât să te bucuri. Nu e prima oară când suntem alături de Centrul Marea Neagră și de copii care suferă de autism și o vom face tot timpul cu mare plăcere”, declară Alin Panaite - fondatorul Școlii de Fotografie Avatar Studio.

Acțiunile Centrului de Autism Marea Neagră sunt un exemplu de stăruință și dedicare față de acești copii, iar City Park Mall este un centru comercial care își dorește să se implice activ în cât mai multe inițiative de responsabilizare socială, prin care să sprijine comunitatea locală și să ofere speranță acolo unde este mai multă nevoie de ea. În acest context, ne bucurăm să fim gazdele expoziției de fotografie și îi invităm pe toți vizitatorii noștri să ia parte la acest proiect, pentru ca, împreună, să oferim o șansă în plus în recuperarea acestor micuți”, spune Cătălin Iacob, directorul centrului comercial City Park Mall Constanța.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri