19 Septembrie 2016 publicat în Social 85 share-uri

Dana Nalbaru (fosta membra a trupei HI-Q) si Dragos Bucur (un apreciat actor roman) au anuntat pe blogul lor 4 in Aventura, ca au decis sa o retraga pe fetita lor Sofia, din sistemul de invatatamant de stat.

Cei doi parinti au mai multe argumente pentru acesata decizie, despre care stiu ca este inceputul unei calatorii ce poate nu va fi tot timpul, una usoara: Homeschooling (scoala acasa).

„De Azi Sofia nu mai merge la scoala.”


„Azi Sofia a inceput scoala si a fost cel mai relaxat inceput de scoal de cand ma stiu eu. Azi am pornit toti 4 patru pe un drum complet necunoscut, laudat de o mana de oameni si blamat de majoritatea. Azi am decis sa retragem responsabilitatea unor straini de a ne forma copilul si ne-am reasumat raspunderea pentru educatia Sofiei. De Azi Sofia nu mai merge la scoala."
, scrie Dragos Bucur.

“Ce m-a determinat pe mine sa iau aceasta decizie? Ea. Potentialul ei. Mi-am dat seama ca sistemul de invatamant, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie sa demonstreze in fata altora ca si cat stiu, ca si cat au invatat, este depasit de vremurile pe care le traim. Nu consider ca a invata e un lucru gresit, dimpotriva, cred ca este esentialul pentru a avea o viata frumoasa. Consider, insa, ca felul in care invata copiii in scolile din ziua de azi naste in ei o gramada de frustrari care au darul de a le distruge frumusetea interioara. Am vrut ca ea sa nu piarda aceasta frumusete, sa o las sa se dezvolte in ritmul ei, sa capete incredere in ea insasi, sa inteleaga ca singur iti poti depasi limitele, sa invete sa faca in viata ceea ce ii place cu adevarat, sa nu-i fie teama niciodata sa o ia de la inceput, sa fie independenta, sa nu-i dicteze nimeni directia in viata… As vrea sa nu ii fie frica sa spuna nu, sa-i ajute pe ceilalti si sa se bucure de viata cu adevarat.”, marturiseste artista Dana Nalbaru pe blog.

Spusele mamei sunt intarite si de tata:


“De ceva timp ne gandim la home schooling si in vara asta am decis sa facem pasul .Am retras-o pe S din sistemul de invatamant de stat, am inscris-o la o scoala tip umbrela si ne-am aruncat in necunoscut. Sofia a fost intr-o clasa care avea o invatatoare foarte buna, dar nici chiar o invatatoare foarte buna nu poate acoperi gaaurile dintr-un sistem care functioneaza dupa reguli cu care noi(eu si Dana) nu mai suntem de mult de acord. Sunt convins ca acest ”sistem”(ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa astept asta, asa ca prefer sa mergem pe propriul nostru drum.”
– Dragos Bucur.

In aceasta formula, cei doi parinti celebri din Romania isi incurajeaza fetita sa invete lucrurile care ii plac. In prima ei zi de ne-scoala, Sofia a facut scenaristica, matetmatica si programare.

Puteti citi toate argumentele celor doi parinti pe blogul lor 4inaventura.wordpress.com/#jp-carousel-82

Foto homepage - sursa: blog Dana Nalbaru si Dragos Bucur


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri