Cei mai harnici cartatori pot castiga premii in valoare totala de 5000 de euro

Comunicat de presa

Let`s Do It, Romania! Pentru a cincea oara, romanii vor iesi din nou la curatenie pe 24 septembrie. Romania va coordona si activitatea din Republica Moldova, care va organiza actiunea in aceeasi zi.

"Sunt deja aproape 7 ani de cand a luat nastere "Let`s Do It, Romania!”, evenimentul simbol al voluntariatului in tara noastra. Pana acum, am reusit sa mobilizam la curatenie peste 1 200 000 de romani pentru a schimba Romania in bine, dar si pentru a aduce in prim plan problema deseurilor. Este un moment important, in care Romania trebuie sa accelereze reforma in acest sens. Viziunea noastra este o Romanie fara deseuri, pe care o urmarim prin toate proiectele noastre." a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“.

Anul acesta, cartarea - identificarea mormanelor de deseuri va fi realizata prin intermediul aplicatiei "Let`s Do It, Romania!". Voluntarii "Let`s Do It, Romania!" sunt invitati sa descarce gratuit aplicatia de mobil, disponibila pentru IPhone si Android, sa raporteze zone cu deseuri si sa intre astfel intr-o competitie unde cei mai harnici cartatori pot castiga premii in valoare de 5000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumetii. Regulamentul competitiei se gaseste pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deseuri raportate vor fi incarcate online in Harta Deseurilor, pentru a fi curatate pe 24 septembrie.

"Am primit, de-a lungul timpului, multe mesaje de la voluntari, care isi doreau sa ia parte la o noua Zi de Curatenie Nationala – de aceea am si decis sa o facem din nou. Suntem bucurosi la gandul ca sute de mii de romani vor iesi din nou, inarmati cu saci si manusi, pentru o cauza atat de importanta pentru mediul in care traim. Dincolo de semnificatia ecologica, „Let`s Do It, Romania!” este o invitatie de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci lucrurile nu merg asa cum ne-am dori, prin puterea exemplului personal. Va asteptam alaturi de noi", a declarat Anca Banita, Manager de Comunicare “Let`s Do It, Romania!”.

In 2016, "Let`s Do It, Romania!" se bucura, pentru prima oara, de sprijinul Guvernului Romaniei. 5 ministere vor fi implicate in mod direct in Ziua de Curatenie Nationala: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Romane, Garda Nationala de Mediu, APM) si va contribui la identificarea zonelor cu deseuri; Ministerul Educatiei Nationale, care va implica din nou profesori si elevi la Ziua de Curatenie Nationala, Ministerul de Interne, care va participa la curatenie cu institutiile din subordine: Jandarmeria Romana, Politia Romana; Ministerul Justitiei, care se va implica prin Administratia Nationala a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curatenie in gari si in apropierea acestora pe 24 septembrie.

"Vreau sa felicit asociatia Let’s Do It Romania pentru aceasta initiativa. Cred ca tara noastra are mare nevoie de astfel de actiuni care sa-i mobilizeaza pe toti cei care vor o tara mai curata. in urma cu 7 ani, acesti tineri vizionari si ambitiosi au demarat acest proiect care, poate, a parut indraznet la vremea aceea: curatenia nationala. insa dedicarea si implicarea au transformat acest proiect intr-o traditie, care creste de la an la an. Ne dorim foarte tare ca aceasta traditie sa continue pana cand managementul deseurilor din Romania ajunge sa functioneze normal si sa impulsioneze real o societate a reciclarii!", a declarat Cristiana Palmer Pasca, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Luna septembrie va fi Luna Curateniei in Romania. "Let`s Do It, Romania!" si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor vor lansa o campanie de educare a romanilor cu privire la deseuri si valoarea lor economica. De asemenea, va fi organizata o campanie nationala de colectare a hainelor, cartilor si jucariilor in vederea refolosirii acestora. Campania se va incheia cu Ziua de Curatenie Nationala de pe 24 septembrie.

Date cheie pentru Ziua de Curatenie Nationala "Let`s Do It, Romania!":


18 iulie – 30 august
– stabilirea echipelor locale de organizare

18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deseuri prin intermediul aplicatiei "Let`s Do It, Romania!"

1 august – start inscrieri la Ziua de Curatenie Nationala pe www.letsdoitromania.ro

5 septembrie – start alocare mormane de pe Harta Deseurilor pe www.letsdoitromania.ro

“Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri