Aceasta poveste adevarata a impresionat o lume intreaga si speram ca iti va atinge si tie inima… Numele sau este Raimundo Arruda Sobrinho, si.. timp de 35 de ani, acest om al strazii de 77 de ani, s-a ocupat cu cea mai mare pasiune a sa – a scris poezie si proza scurta.

Povestea poetului Raimundo Arruda Sobrinho

Aceasta poveste adevarata a impresionat o lume intreaga si speram ca iti va atinge si tie inima…
Numele sau este Raimundo Arruda Sobrinho, si.. timp de 35 de ani, acest om al strazii de 77 de ani, s-a ocupat cu cea mai mare pasiune a sa – a scris poezie si proza scurta. Ca om al strazii, locuia intr-un loc pe care el il numea „Insula”, un adapost improvizat din celofane.

INSULA:

Povestea poetului Raimundo Arruda Sobrinho

Dar opera sa a ramas complet necunoscuta pentru lume, pana cand, in anul 2011, batranul om al strazii s-a imprietenit cu o femeie pe nume Shalla. Viata lui Raimundo s-a schimbat radical intr-o dimineata cand i-a dat o poezie Shallei.

SHALLA

Povestea poetului Raimundo Arruda Sobrinho

Shalla a fost atat de impresionata de poezia lui Raimundo, asa incat a pornit o pagina de Facebook pentru a arata lumii intregi, munca acestui om. Ce s-a intamplat apoi… nu poate sa fie considerat decat un miracol.

“Cand l-am vazut pe Raimundo pentru prima data, mi-a da tuna dintre poeziile sale. Din acel moment, el a inceput sa fie parte din viata mea. Sa scrie, este pasiunea lui. Scrie in fiecare zi.”, povesteste Shalla.

Acestea sunt niste versuri scrise de Raimundo:

“Igiena materiala,
Igiena mentala.
Aici nu stiu ce este mai greu sa practic.
Semneaza, Conditionatul.”

RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO - CONDITIONATUL

Povestea poetului Raimundo Arruda Sobrinho

Iata mai departe povestea “Conditionatului”, asa cum Shalla o relateaza:

Conditionatul este si numele acestui scurt documentar care ilustreaza povestea lui Raimundo.
Raimundo si-a droit mereu sa publice o carte de poezii. Si, locuind in acele conditii in care era, ca om al strazii, a devenit imposibil pentru el.

Documentarul "Conditionatul":

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Am creat o pagina de Facebook pentru el, ca sa ii public poeziile si sa il fac pe EL sa se recunoasca ca om si ca artist. De atunci, oamenii au inceput sa se apropie, sa vorbeasca cu el, sa ii spuna ca l-au vazut si ca vor sa il stie. Apoi, ceva neasteptat s-a intamplat – am primit un mesaj de la fratele lui.

“Dupa 57 de ani, am reusit sa te regasesc.” – spune fratele lui Raimundo.
Si continua… “Cand m-am dus la <<Insula>>, am gasit un barbat in mijlocul gunoiului, paros si cu barba, fara pic de igiena, stiind ca acest barbat este fratele meu. I-am sugerat sa vina sa locuiasca cu mine. Fratii mei sunt oti in viata, traiesc toti. El era cel care ceea ce lipsea. Golul pe care noi il aveam. Nu este un oaspete, este o parte a familiei, pe care copiii mei si sotia mea, il considera o parte integrala.”

Povestea poetului Raimundo Arruda Sobrinho

Iar acum… in sfarsit… ii vom publica cartea. Visul lui este ca acest lucru sa devina realitate, dupa atat de mult timp.

Povestea poetului Raimundo Arruda Sobrinho

“Blestemat este omul care se abandoneaza.
Aceste sase cuvinte arata
Ca, cu cat mai rea este situatia,
Nicodata, un om nu trebuie sa se considere pierdut.”
- Conditionatul


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului I-a spus buna-dimineata unui om al strazii si apoi s-a intamplat o minune!.