16 Decembrie 2015 publicat în Social 65 share-uri

Arnold Schwarzenegger este un vocal sustinator al Cruciadei pentru mediul inconjurator, in discursurile sale vorbeste despre incalzirea globala si despre efectele daunatoare ale omului asupra mediului inconjurator.

Acesta este un mesaj postat recent pe Facebook, in care raspunde tuturor celor care ii contesta activitatea de activist pentru mediul inconjurator si energie regenerabila. Prin tot ce face pentru mediul inconjurator, Schwarzenegger pare sa transpuna in realitate imaginea personajului cult de desene animate - Captain Planet.

Goo, Planet! :)

"Vad intrebarile voastre. De fiecare data cand postez pe Facebook sau pe Twitter despre cruciada mea pentru un viitor cu energie curata, le vad. Sunt mereu cativa dintre voi care intreaba de ce ar trebui sa ne pese de cresterea de temperatura sau care chestioneaza sctiinta schimbarilor climatice.

Vreau sa stiti ca va aud. Chiar si aceia care spun ca incalzirea globala este o conspiratie. Chiar si aceia care folositi injuraturi. Am auzit toate intrebarile voastre si acum am si eu trei intrebari pentru voi.

Sa lasam incalzirea globala de-o parte pentru moment. De fapt, haideti sa presupunem ca aveti dreptate.

1 – considerati ca este acceptabil ca 7 milioane de oameni sa moara in fiecare an din cauza poluarii? Asta inseamna mai mult decat crime, sinucideri si accidente de masina, combinate.

In fiecare zi, 19.000 de oameni mor din cauza poluarii provocate de carburantii fosili. Acceptati aceste morti? Acceptati ca atatia copii din intreaga lume cresc respirand cu ajutorul inhalatoarelor? Acum, a doua mea intrebare: credeti ca petrolul si carbunele vor fi carburantii viitorului? In afara de faptul ca acesti carburanti fosili ne distrug plamanii, toata lumea este de acord ca intr-un final, aceasta resursa se va epuiza. Care este planul vostru atunci?

Eu unul vreau un plan. Un viitor pentru energia curata este o investitie si toti aceia care va spun ca nu ar fi asa, se insala sau mint. In orice caz, nu am sa iau in considerare sfaturile voastre de investitii.

Energia regenerabila este nemaipomenita pentru economie si nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant. California are unele dintre cele mai revolutionare legi in privinta mediului inconjurator din Statele Unite. Noi ne luam 40% din putere din energia regenerabila si suntem cu 40% mai eficienti decat restul tarii. Suntem printre primii care am adoptat perspectiva unui viitor cu energie curata.

CE USA DESCHIZI?

Mai am o intrebare si va avea nevoie de ceva imaginatie din partea voastra. Sunt doua usi. In spatele Usii Numarul 1 este o camera complet izolata in care se afla o masina obisnuita care functioneaza pe baza de carburanti. In spatele Usii numarul 2 se afla o masina electrica. Motoarele ambelor masini sunt turate la maxim.

Arnold Schwarzenegger si panouri solare - sursa Facebook

Vreau sa alegeti una dintre camere, sa intrati si sa inchideti usa dupa voi. Trebuie sa stati in camera pe care ati ales-o pentru o ora. Nu veti putea opri motorul. Si nu veti primi o masca de gaz.

Pot sa ghicesc ca ati ales Usa Numarul 2 cu masina electrica, nu? Usa numarul 1 este o alegere fatala. Cine ar vrea sa respire aceste noxe?

Aceasta este alegerea pe care o face lumea acum. Dragi comentatori, nu dau un ban daca voi credeti sau nu in schimbarea climatica. Nu imi pasa daca pe voi va preocupa sau nu cresterea temperaturilor si topirea ghetarilor. Nu imi pasa cine are dreptate in privinta stiintei.

Eu tot ce imi doresc este sa ma insotiti si sa deschidem impreuna Usa Numarul 2, pentru un viitor energetic mai inteligent, mai curat, mai sanatos, mai profitabil.

Arnold Schwarzenegger – 7 decembrie 2015


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri