15 Decembrie 2014 publicat în Social 30 share-uri

Conform unui studiu intern realizat de gradinita Die Biene Maja perioada medie de acomodare a unui copil este cuprinsa intre 2 saptamani si o luna.

Comunicat de presa

Conform unui studiu intern realizat de gradinita Die Biene Maja, cu predare in limba germana matern, perioada medie de acomodare a unui copil este cuprinsa intre 2 saptamani si o luna. 43% dintre parintii participanti la studiu au afirmat faptul ca perioada de acomodare a fost de mai putin de 2 saptamani, in timp ce 36% au spus 2 saptamani - o luna.

Studiul a fost efectuat in mediul online, pe e-mail, iar esantionul a fost compus din parinti care isi duc copiii la gradinita Die Biene Maja. Scopul studiului a fost de a evalua perioada de acomodare in ceea ce priveste durata, metodele pe care parintii le folosesc pentru a facilita acomodarea celui mic, dar si criteriile pe care acestia le iau in considerare cand aleg gradinita.

„Am constatat ca pentru 93% dintre parinti predarea in limba germana in sistem matern a fost un factor decisiv in alegerea gradinitei noastre. Suntem incantati de faptul ca din ce in ce mai multi parinti devin constienti de importanta invatarii unei limbi straine de la varste fragede. Acest lucru vine in completarea numeroaselor studii care spun ca varsta ideala pentru a incepe procesul de asimilare a unei alte limbi este de 2 ani, pentru a ajunge la nivelul unui nativ” a declarat Despina Hoinaru, Managing Partner, Die Biene Maja Kindergarten.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

52% dintre parinti ii pregatesc pe cei mici pentru noua etapa explicandu-le faptul ca vor incepe gradinita si ce schimbari implica noul program. Din acelasi studiu, reiese ca pentru o acomodare cat mai rapida, parintii apeleaza la o jucarie sau obiect de care cel mic este atasat. 24% au optat, mai intai, pentru programul scurt, trecand apoi la cel lung. De asemenea, discutiile periodice avute cu personalul gradinitei i-au ajutat pe parinti sa inteleaga cum se acomodeaza cel mic in noul mediu si care sunt modificarile care au loc in comportamentul acestuia.

Elementul hotarator in ceea ce priveste gradul de satisfactie al parintelui legat de serviciile gradinitei este reprezentat de rezultatele copilului si de evolutia acestuia in timp (71% dintre parintii participanti la studiu au ales acest raspuns). La polul opus se afla alimentatia, spatiul si dotarile gradinitei.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Foto: gradinita, copii @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri