11 August 2014 publicat în Social 24 share-uri

Unul cate unul… Rigorile academice si poate jurnalistice mai au vreo relevanta in cancelariile europene sau peste ocean? Cand copiii ucisi pe o plaja dintr-o estimare gresita se numesc sec 'victime colaterale', ce tratat si ce lege din lume mai sunt facute pentru oameni? Cand aceiasi copii, de partea cealalta a granitei se arunca la pamant pe burta, protejandu-si capsorul sau se trezesc in miezul noptii fugind pe scari spre adaposturi, ce forma de rezistenta din lumea asta mai este legitima?

Sunt ridicati la rangul de eroi, indivizi care folosesc cu mandrie cuvinte precum moarte, exterminare, disparitie, ura, razbunare. Israelienii “ar trebui” sa-si ceara iertare ca nu au atatia morti, ca au investit intr-un Iron Domme (scutul antiracheta – Cupola de Fier) si ca au o armata bine dotata. Dar daca toata lumea araba si toti seicii Golfului ar face cate o singura donatie, ar depasi cu mult dotarea Israelului in ceea ce priveste scuturile antiracheta. Daca am renunta la ipocrizia de a condamna Israelul ca nu-i trateaza pe palestinieni ca pe niste oameni si ne-am uita in tarile arabe, unde cel mult, palestinieni ocupa job-uri la periferia societatii?

Foto: Shutterstock.com; Protest pentru Pace, Israel

Liga Araba discuta despre incetarea focului si despre mortii din Gaza din fotoliile confortabile si saloanele de marmura, in timp ce femeile din Gaza, violate, umilite, pentru a-si spala “rusinea” , fortate, trebuie sa accepte sa se transforme in scut viu in fata rachetelor israeliene, aparand militantii Hammas De partea cealalta, o membra a parlamentului israelian, propune uciderea tuturor mamelor palestiniene: https://www.presstv.ir/detail/2014/07/16/371556/israel-must-kill-all-palestinian-mothers

Nu as striga nimic alaturi de extremisti! Pentru ca si adevarul e altfel cand e strigat din gura unuia care duhneste a moarte si a crima.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri