26 August 2014 publicat în Social 55 share-uri

Ne-a atras atentia aceasta postare si am considerat ca aceasta perspectiva trebuie sa devina cunoscuta pentru un public mult mai larg. Este vorba despre nondiscriminare, dar mai ales, despre umanitate! Aceea pe care probabil, multi uitam sa o manifestam in vietile noastre.

Relatarea ii apartine Simonei-Maria Chirciu
 

Cititi aceasta intamplare petrecuta intr-un misjloc de transport in comun din Bucuresti si trageti voi concluziile:
 

„Nu sunt amatoare de scris pe Facebook, insa as vrea sa impartasesc cu voi ceva din seara asta... are legatura cu romii, cei care traiesc langa noi, printre noi, cu noi si pe care multi dintre noi, romanii, preferam sa-i discriminam, ca ne e mai usor, decat sa ii acceptam. Mergeam acum doua ore cu troleibuzul.

Eram suparata, plansa si nu mai vedeam nimic in jurul meu. La o statie s-au suit 3 romi: doi barbati si o fata la vreo 25-30 de ani. Erau sarac imbracati, murdari si carau un sac mare dupa ei. Lumea s-a dat de langa ei, ca deh!, ii deranja mirosul (noi, romanii, suntem cea mai curata natie ever si nu suportam iz de miros urat! :| ).

Fata spunea intr-una ca ii e sete. Asa ca i-am dat o sticla de Cola, care era doar pe jumatate plina. Mi-a zis multumesc. Dupa o statie, s-a ridicat si a venit in fata mea, s-a uitat la mine si mi-a zis, pe un ton intelegator ca ea vede ca sunt suparata si ca am plans, iar cei doi barbati i-au zis ca poate m-oi fi certat cu cineva. Cand a venit vremea sa coboare, unul dintre barbati mi-a zis sa am grija de mine, iar fata s-a uitat inspre mine si mi-a zambit cald. Totul s-a intamplat asa rapid si fiind suparata n-am realizat prea multe, insa niciodata nu am vazut un zambet mai cald si mai intelegator cum am vazut la ea, pentru mine.. niciodata! Si nu exagerez.. I-am dat din cap usor, semn ca am vazut-o. Sincer, mi-a incalzit sufletul si m-a facut sa ma linistesc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Mi-a fost rau deseori pe strada sau in RATB, dar NICIODATA niciun roman/ nicio romanca nu a venit la mine sa vada ce am, sau sa-mi zica pe un ton cald "aveti grija de dvs.", sau sa-mi ofere un zambet de incurajare.... Iar oamenii acestia, desi erau atata de impovarati de griji, de neajunsuri, infometati si insetati, si-au facut timp pentru a uita de ei si a se interesa de mine si pentru a-mi oferi cateva cuvinte si un zambet cald.. Desi romii sufera atat de multe din cauza noastra, a romanilor, de secole intregi, totusi, ei nu ne urasc..

Mie mi se par calzi, puternici, buni... poate prea buni fata de noi, romanii. Merita respectul nostru si acceptarea in societate si sper ca le vor avea....”

de Simona-Maria Chirciu

Foto homepage: By Olesia Bilkei /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri