Strazile ne sunt familiare. Tot ce este in jurul nostru creeaza un decor obisnuit care nu ridica neaparat intrebari. Poate ca uneori ne agaseaza traficul, poate griul din jur, dar nu ne punem prea multe intrebari in privinţa unor aspecte ce ni se par 'obisnuite'. Mereu ne deplasam grabit si desi sunt lucruri care ne dor, ajungem sa le acceptam ca fiind un decor firesc.

Acest material a fost realizat cu ajutorul aplicatiei Cartodb - Odyssey. Va invitam astfel, intr-o calatorie imaginara prin Bucuresti, pentru a identifica multiplele moduri prin care se manifesta discriminarea la adresa femeilor. Nu trebuie decat sa folosesti rotita scroll de la mouse, pentru a parcurge aceasta calatorie in Bucuresti:

Informatii via Discriminari Urbane

si Feminism-Romania

„Discriminari urbane. Program de cetatenie activa sensibil la gen” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

Foto homepage: Shutterstock.com/ Radu Bercan; Bucuresti

Iti recomandam si: Ce patesc femeile cand merg pe strada in Bucuresti

Despre discriminarile din Bucuresti, la Festivalul Femei pe Matasari


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vezi pe HARTA: Cum sunt discriminate femeile in Bucuresti.