6 Iunie 2014 publicat în Cultura 4 share-uri

Este Bucurestiul un loc sigur pentru femeile tinere sau cele mai in varsta? Este un oras in care a merge cu caruciorul in parc este o placere sau o corvoada pentru parinti?

In perioada 6-8 iunie se desfasoara in Bucuresti, chiar pe Strada Matasari, festivalul urban 'Femei pe Matasari', 'dedicat universului feminin in toata diversitatea sa.

In cadrul manifestarii va fi prezentat si proiectul de cetatenie activa “Discriminari urbane”.
 

Daca nu te-ai gandit niciodata, echipa proiectului „Discriminari urbane” te provoaca sa iti pui astfel de intrebari:

  • “Este capitala Romaniei un oras european, atent la problemele de incluziune, diversitate, egalitate? Este Bucurestiul un oras sexist, homofob, transfob, rasist? Este Bucurestiul un loc sigur pentru femeile tinere sau cele mai in varsta? Este un oras in care a merge cu caruciorul in parc este o placere sau o corvoada pentru parinti? Se regasesc femeile in memoria colectiva a acestui oras? Care femei sunt reprezentate si care nu in spatiul urban? De ce, in Bucuresti, atat de putine strazi poarta nume de femei?”

In cautare de raspunsuri Societatea de Analize Feministe AnA, in parteneriat cu Asociatia Front, demareaza proiectul “Discriminari urbane. Program de cetatenie activa sensibil la gen”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Principalele activitati in cadrul proiectului Discriminari urbane

• platforma online interactiva. Impreuna cu cetatenii vom identifica zone nesigure din oras, mesaje sexiste si homofobe, vom elabora petitii catre autoritati, ne vom mobiliza pentru actiuni stradale, vom lansa concursuri.

• ghid al discriminarilor urbane de gen, realizat pe baza cercetarii unor aspecte precum: gen si signalectica/toponimie urbana; mesaje sexiste/misogine/instigatoare la violenta impotriva femeilor; dreptul la exprimare publica pentru organizatiile care apara drepturile femeilor; violenta stradala impotriva femeilor.

• activism stradal: actiune de 8 Martie, flash-mob in parcul Cismigiu, eveniment de arta urbana/graffiti despre violenta stradala impotriva femeilor.

• expozitie de fotografie/arta video/instalatii pe tema „Discriminari urbane de gen”
Impreuna putem face din Bucuresti un oras mai prietenos cu locuitorii sai!
 

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

La Femei pe Matasari poti afla mai multe detalii despre proiect si poti sta de vorba cu echipa.
 

Sau urmareste desfasurarea proiectului Discriminari urbane incepand cu luna iulie 2014, pe paginile special dedicate proiectului, de pe site-urile www.anasaf.ro si www.feminism-romania.ro, care te vor directiona catre platforma on-line interactiva.
 

****
„Discriminari urbane. Program de cetatenie activa sensibil la gen” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.
 

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

*Lucrarea "Contesa" a facut parte din programul de arta in spatiul public SPAM desfasurat in parcul Carol I din Bucuresti. Autoare Ileana Oancea.

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri