De la 1 august a intrat in vigoare Conventia Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice. Cunoscuta de asemenea sub numele de 'Conventia de la Istanbul', documentul obliga guvernele care au ratificat-o sa sustina lupta impotriva tuturor formele de violenta asupra femeilor. Acestea vor trebui sa ia masuri specifice pentru a lupta impotriva violului si violentei sexuale, hartuirii, hartuirii sexuale, violentei domestice, casatoriilor fortate si mutilarea femeilor. Europa da astfel un semnal pentru protejarea drepturilor femeilor.

ABUZUL SEXUAL este o forma de abuz fizic

Orice situatie in care ai fost fortata sa participi, chiar daca nu ti-ai dorit, la un act sexual degradant, inseamna abuz sexual. Sexul fortat, chiar daca acesta s-a intamplat cu un partener consensual sau cu sotul, este o forma de agresiune, inseamna VIOLENTA!

ABUZUL EMOTIONAL

Abuzul emotional este o problema mult mai mare decat iti imaginezi. Cand se gandesc la violenta domestica, oamenii isi imagineaza doar femeile care sufera tot felul de atacuri de natura fizica. Dar nu toate relatiile abuzive se manifesta asa. Daca o persoana nu este batuta, nu inseamna ca nu este abuzata. Multe femei, dar si BARBATI sufera din cauza acestei forme de abuz care nu este deloc mai putin distructiva. Din nefericire, abuzul emotional este minimalizat, chiar si de catre persoana care este abuzata.

Cum sa identifici abuzul emotional

Prin abuzul emotional, persoana in cauza nu mai simte propria – valoare si independenta. Daca esti victima abuzului emotional, poate simti ca nu mai exista cale de iesire din aceasta relatie sau, ca fara partenerul care te abuzeaza, nu mai ai nimic.

Abuzul emotional include abuzul verbal, cum ar fi ridicarea vocii, invinuirea si incercarea de a face pe cineva sa se simta rusinat. Izolarea, intimidarea si controlul comportamentului sunt de asemenea forme de abuz emotional. Uneori, abuzatorii care se folosesc de forta emotionala si psihica recurg si la amenintari cu violenta fizica sau alte repercursiuni, daca nu faci ceea ce ei isi doresc.

Ranile abuzului emotional sunt reale si afecteaza o persoana din toate punctele de vedere. Abuzul emotional este la fel de ravasitor precum cel fizic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri