18 Noiembrie 2013 publicat în Social 31 share-uri

Violenta cu care femeile se confrunta acasa, pe strada, la munca si in alte spatii continua sa ramana in mare parte sub tacere. Statul roman este departe de vreo urma de strategie coerenta iar societatea tolereaza si incurajeaza diversele forme de violenta asupra femeilor din toate directiile. Violenta domestica, violenta sexuala, hartuirea sexuala si alte violente sistemice ca rasismul, homofobia, saracia, limitarea libertatii de reproducere si accesul neadecvat la servicii de sanatate sunt cateva din nedreptatile care ingradesc vietile femeilor in mod special.

Pentru a marca Ziua Mondiala Impotriva Violentei asupra Femeilor, Luni, 25 noiembrie 2013, incepand cu ora 17:30, va avea loc un protest important. Actiunea din 25 Noiembrie face parte din Campania celor 16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeilor. Mai multe ONG-uri organizeaza o serie de actiuni pe care va nvitam sa le sustineti. Indiferenta hraneste violenta - eveniment pe Facebook

Viata fara violenta... o LOTERIE

Fiecare femeie este pe cont propriu. Agresorul, in schimb, primeste constant cate o mana de ajutor. De la judecatorul care nu emite ordin de protectie in timp util. De la tribunalul care decide sa lase violatorii in libertate. De la politistul care nu intervine corespunzator. De la statul roman care nu este in stare sa asigure adaposturi si centre de asistenta. De la Legea Medierii care va oferi agresorului sansa nesperata de a-si cumpara nevinovatia. De la jurnalistul care face rating pe seama violentei, prezentand-o drept divertisment. De la toti cei care rad in hohote la bancuri cu viol. De la toti cei care gandesc « a meritat-o, sigur a facut ea ceva ». De la rudele, vecinii si prietenii care sfatuiesc femeia sa-l ierte ca sa nu se faca ea de rusine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Cea mai nouă colecție Reserved aduce primăvara în garderoba ta

Jumatate din populatia tarii este captiva in acest sistem care ii sprijina pe agresori. In care o viata fara violenta a devenit o loterie, in loc sa fie un drept asigurat de politici publice, de institutii care sa-si faca treaba si sa aplice legea. Violenta asupra femeilor este o infractiune si trebuie pedepsita ca atare. Agresorii lovesc femeile pentru ca pot si pentru ca li se permite. Daca statul roman este permisiv si incapabil sa creeze un cadru legal care sa pedepseasca si sa descurajeze agresorii, statul roman este complice cu agresorii.

Indiferenta hraneste violenta! a nu face nimic inseamna a-i lasa pe barbatii care isi agreseaza sotiile sa o faca nestingheriti in continuare, pe violatori sa violeze din nou, pe sefii hartuitori sa molesteze sexual angajatele, ii ajuta, intr-o forma sau alta, pe toti cei care atenteaza la integritatea fizica, psihica si sexuala a femeilor. inseamna a le lasa singure pe femei in fata nedreptatii sau a traumei suferite si a le condamna la tacere.

Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Cum ar fi daca am putea striga «Ajunge! » fara sa ni se rada in nas? Fara batjocura si fara trufia celui care stie ca a invins deja ? Cum ar fi daca toata umilinta, vinovatia si rusinea ar fi simtite de agresor ? Cum ar fi daca femeile ar avea sprijin institutional si instrumente legale ca sa scape de agresor ? Cum ar fi daca drepturile le-ar fi respectate?

REVENDICARI

Cerem ca statul sa transmita un semnal de toleranta-zero in ceea ce priveste violenta asupra femeilor.

Cerem ca statul roman sa ratifice de urgenta Conventia de la Istanbul. (Conventia Consiliului Europei pentru Combaterea Violentei impotriva Femeii si a Violentei Domestice)

Cerem ca Politia, Justitia si sistemul medical sa fie institutii de suport real pentru victime. Reprezentantii institutiilor trebuie sa trateze victimele cu demnitate si profesionalism pentru a le incuraja sa aiba incredere sa depuna plangere si sa raporteze agresiunea.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri