26 Iunie 2013 publicat în Social 49 share-uri

Oana Pellea - 'Eu vreau ca la finalul vietii sa nu imi fie rusine de mine'. Exista oameni care prin forta prezentei lor reusesc sa ne miste si sa ne faca sa vibram. Reusesc sa ne faca sa simtim fiori de emotie in inima, in fiecare celula. Sunt oamenii care in ciuda magiei pe care o transmit in jurul lor, nu isi doresc aplauze si isi pleaca capul cu modestie in fata noastra… Aplauzele ii emotioneaza in egala masura.

Oana Pellea: Sunt un om al viului

Povesteste cum, datorita mobilizarii pe internet, in special pe Facebook, caii salbatici din padurea Letea au fost salvati. Cu cat povesteste, cuvintele Oanei Pellea devin tot mai intense si pare ca din clipa in clipa, la amintirea momentului, va izbucni in lacrimi.

Istoria dramatica a cailor salbatici de la Letea este considerata a fi “cea mai spectaculoasa operatiune de salvare in numele dreptului la viata al animalelor, desfasurata in Romania”. Iar mobilizarea pentru aceasta actiune s-a facut prin intermediul internetului, in special cu ajutorul Facebook.

“Eu vreau ca la finalul vietii sa nu imi fie rusine de mine, asa incat, atata vreme cat am ocazia de a trai Viul, traiesc viul! Sunt un om al viului”, spune Oana Pellea, iar eu ma gandesc ca sunt cuvinte pe care vreau neaparat sa le retin. “Povestea cailor de la Letea a fost un mare triumf al Facebook - ului”, spune actrita.

Oana Pellea este de parere ca tot, absolut tot ce spunem pe internet are importanta. Ca, in primul rand, ceea ce spunem trebuie sa vina din suflet si ca trebuie sa avem responsabilitate. Isi aminteste tot cu emotie cum a reusit sa mobilizeze in jur de 50 de oameni care au venit sa aprinda impreuna lumanari pentru victimele tsunami-ului din Japonia. “Am fost onorata de a fi alaturi de oamenii pe care i-am miscat. A fost una dintre intamplarile superbe. A venit preotul, a tinut o slujba la ora 9 seara pentru oamenii care si-au pierdut viata dupa tsunami-ul din Japonia”… 

“De aceea cred ca Facebook-ul este un instrument pe care il putem folosi. Pe internet am impresia aruncarii unei sticle cu mesaj, ca in povesti. Trebuie astfel sa am grija ce arunc pe internet. Pe internet eu traiesc cu gandul ca sunt responsabila”, considera Oana Pellea si mi se pare extrem de important sa retinem cuvintele ei.

Dar internetul are, desigur,si o fata negativa:

"Ceea ce reprosez eu internetului este faptul ca mananca timp si ca atunci cand intalnesti pe cineva, tu iti scoti tableta, in loc sa te bucuri de prezenta acelei persoane".

“Sunt pe pamant si invat”, rezoneaza la fel de puternic...

de Iulia Sima

Foto main si fr:  By rustam_shaimov /Shutterstock

 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri