8 Ianuarie 2013 publicat în Social 125 share-uri

Anul 2012, ce tocmai s-a incheiat, a fost un an remarcabil pentru femei, noteaza Globalpost.com. Publicatia subliniaza in acelasi timp ca, in ceea ce le priveste pe femei si viata lor, mai e un drum lung de parcurs pentru castigarea unui loc bine-meritat in societate.

Femei in fruntea lumii: Angela Merkel, Hillary Clinton, Christine Lagarde si Dilma Rousseff
 

Pentru aceste figuri proeminente ale lumii, anul 2012 s-a dovedit a fi unul foarte bun. Angela Merkel a jucat un rol extrem de important in mentinerea stabilitatii zonei euro si a Uniunii Europene, intr-un an zguduit de o multime de incertitudini la nivel social, economic si politic. Din postura de cancelar german, Angela Merkel conduce cea mai puternica economie europeana in acest moment.

Tot la nivel european, o femeie conduce cea mai importanta institutie monetara. Christine Lagarde a devenit prima femeie presedinta a Fondului Monetar International in anul 2011.

In Statele Unite ale Americii, Hillary Clinton care a ocupat functia de secretar de stat in primul mandat al lui Barak Obama, a fost o figura proeminenta a politicii mondiale. Ea fost desemnata cea mai admirata femeie a anului, in urma unui sondaj Gallup. Ramanem tot in Americi pentru a vorbi despre prima presedinta a Braziliei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Dilma Rousseff a condus cea de 6-a economie mondiala a planetei spre depasirea crizei economice. Specialistii se asteapta la o crestere de 3,3 procente pentru Brazilia in anul 2013. De asemenea, Rousseff reuseste in anul 2012 sa isi mentina popularitatea carea a adus-o in frutea tarii, in ciuda numeroaselor incercari de natura politica si economica.

Citeste despre cum a devenit Dilma Rousseff, prima presedinta a Braziliei

Aboneaza-te la Newsletterul Garbo.ro pentru a fi la curent cu cele mai interesante informatii din lumea femeilor.

I.S.

 

Foto homepage: By Antony McAulay /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri