Duminica, brazilienii au ales-o fara sa stea prea mult pe ganduri, pe Dilma Rousseff, in varsta de 62 de ani, drept prima presedinta a tarii lor. Rousseff a castigat alegerile cu 56% din voturi si l-a intrecut astfel pe rivalul ei Jose Serra, care a obtinut doar 44% dintre voturile alegatorilor.

Rousseff a promis sa onoreze increderea pe care concetatenii ei i-au dat-o in momentul votului si ca va lupta impotriva saraciei, program politic care se potriveste de altfel cu interese specifice femeilor, atunci cand acestea ajung sa guverneze.

In spech-ul ei, Dilma, a spus ca prioritatea madatului ei va fi aceea de a scoate 20 de milioane de brazilieni din saracie: "Reiterez promisiunea mea fundamentala: eradicarea saraciei. Nu putem sa ne odihnim atunci cand stim ca exista brazilieni care mor de foame", a spus Dilma Rousseff.

Nou aleasa in fruntea statului, Rousseff a fost preferata ca succesoare a presedntelui Luiz Inacio Lula da Silva (Partidul Muncitorilor - Partido dos Trabalhadores), care si-a sfarsit doua mandate de presedinte, atingand un record de popularitate.

Pe fundalul scandarilor "Ole, ole, ole, ola, Dilma, Dilma!", mii de simpatizanti si entuziasti au invadat strazile principalelor orase din Brazilia pentru a sarbatori victoria candidatei Partidului Muncitorilor, de stanga, potrivit 9am.ro. In acest moment, Rousseff poate fi considerata cea mai puternica femeie a lumii, dupa cum indica statisticile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Dupa cum am mai subliniat, ascensiunea Dilmei Rousseff este una a unui politician adevarat. Viata Dilmei seaman foarte tare cu o melodrama sud-americana. Ea a fost o luptatoare de guerilla, aderand la ideile marxiste, pentru ca mai apoi sa se alature rezistentei impotriva dictaturii militare braziliene, la sfarsitul anilor ’60. In 1970 Rousseff a fost arestata, torturata si tinuta in inchisoare pentru aproape trei ani.

Dupa eliberare, aceasta si-a refacut viata alaturi de Carlos Araújo, partenerul ei de 30 de ani. Impreuna, cei doi fac parte din grupul fondatorilor Partidului Democrat al Muncitorilor din Brazilia, iar Dilma s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai activi membri, participand in numeroase campanii.

Multi o considera pe Dilma Rousseff, "Doamna de Fier" a Braziliei, pentru ca istoria ei este marcata de fermitate si succes, dar in acest moment am putea sa spunem simplu: "feminitate si succes". Printre altele, Dilma a invins in lupta cu cancerul limfatic.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient

Dupa opt ani de mandat, presedintele in exercitiu Luiz Inacio Lula da Silva a reusit ultimul sau pariu, determinand alegerea unei femei la presedintia tarii. Iata un scenariu total diferit fata de situatia politica de la noi din tara! Recent, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu ar nominaliza nicio femeie in fruntea Statului Roman.

I.S.

Foto int art. si front: Wikimedia

Foto main: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri