8 Ianuarie 2013 publicat în Social 125 share-uri

Anul 2012, ce tocmai s-a incheiat, a fost un an remarcabil pentru femei, noteaza Globalpost.com. Publicatia subliniaza in acelasi timp ca, in ceea ce le priveste pe femei si viata lor, mai e un drum lung de parcurs pentru castigarea unui loc bine-meritat in societate.

Oricum, este foarte important sa rememoram impreuna cateva dintre cele mai importante momente pentru femei, petrecute in trecutul recent, sperand de asemenea in mai bine.

Consideram ca toate realizarile femeilor la nivel modial in ultimii ani si cu precadere realizarile inregistrate in anul care abia s-a scurs, reprezinta o directie importanta pentru o lume mult mai echitabila si o viata mai buna pentru fiecare dintre noi.

Malala Yousafzai, omul anului

In anul 2012, o fata de 14 ani din Pakistan, pe nume Malala Yousafzai a fost declarata eroina la nivel mondial, datorita curajului sau de a vorbi despre dreptul la educatie al fetelor. Din aceasta cauza, in luna octombrie, talibanii au atacat autobuzul care o aducea de la scoala, ranind-o grav.

Atentia intregii lumi a fost captata de aceasta fata care in foarte scurt timp a devenit foarte cunoscuta, a devenit un exemplu pentru milioane de oameni si a primit o multime de distinctii. De curand ea a fost externata dintr-un spital din Marea Britanie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Malala a ocupat pozitia a doua, dupa presedintele american Barack Obama in clasamentul "Omul anului", pe care il realizeaza revista Time. Pentru noi, ea este adevarata castigatoare a acestei titulaturi. De asemenea, Malala este propusa pentru Nobelul pentru Pace.

De la varsta de 11 ani, Malala scria un blog pentru BBC, in care vorbea despre problemele de care se lovesc fetele de varsta ei in Pakistan. Inca de atunci, Malala primea amenintari cu moartea pentru incapatanarea de a crede in echitate pentru fetele din Asia de Sud.

Citeste si: Eroina la 14 ani. Pakistanul se roaga pentru Malala

In Coreea de Sud si Malawi au fost alese primele femei presedinte

Sud coreenii au ales-o pe Park Geun-hye in luna decembrie, aceasta devenind prima femeie din Asia de Est presedita.Si in Africa o femeie a devenit pentru prima data conducatoare de stat. In Malawi, Joyce Banda a devenit, la varsta de 62 de ani, presedinta, dupa moartea neasteptata a preseditelui aflat in exercitiu Bingu wa Mutharika.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Banda si-a luat foarte repede in serios atributiile, stopand cateva initiative legislative care puneau in pericol progresul democraric al tarii sale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri