26 Noiembrie 2012 publicat în Social 51 share-uri

O invatatoare din Bucuresti si-a pierdut dreptul de a-si mai practica meseria, dupa ce o mamica a postat pe YouTube un clip in care arata cum invatatoarea ii trata pe elevii ei din clasa 1.

Este deci un precedent care speram sa ii incurajeze pe parinti sa ia atitudine ferma in astfel de cazuri. Din punct de vedere psihologic, varsta de 6-7 ani este foarte importanta pentru copii. Tortura si abuzul inseamna a le rapi visurile, individualitatea... Inseamna frica impregnata in sufletele lor m

icute. Sunt traume pe care nu merita sa le traiasca.

Drepturile copiilor la nivel international

In cadrul unei prezentari foarte pasionale, in cadrul unei scoli de vara destinata activistilor pentru drepturile omului, specialist-ul in psihologie si dreptul copiilor Dainius Pūras a aratat care sunt noile directii in ceea ce priveste educatia copiilor. Copiii au individualitate si personalitate care trebuie respectate, iar drepturile omului reprezinta un instrument modern impotriva abuzurilor de orice fel.

Prin conventia Natiunilor Unite, Articolul 19 arata ca minorii au dreptul sa fie protejati de orice forma de violenta indreptata impotriva lor. Copilul este un subiect activ si purtatorul propriilor sale drepturi, arata Conventia, iar aceasta paradigma este o provocare la adresa vechiului mod de a gandi in legatura cu protectia copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Pūras a mai scos in evidenta un aspect important cu privire la ingrijirea si educarea copiilor, un nou model de gandire bazat pe studii psihologice si sociale. Trebuie sa intelegem importanta sanatatii mentale si a starii generale de bine in viata copiilor, violenta psihologica la adresa copiilor trebuind sa fie combatatuta si descurajata.

Iata ca datorita curajului unei mame de a vorbi si de a starni o revolta impotriva sistemului, se fac si in tara noastra pasi in aceasta directie. Speram sa fie cat mai repezi impotriva abuzurilor de orice fel.

Foto: Dainius Pūras vorbind despre drepturile copilului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri