Oameni frumosi care cred intr-o lume mai buna!

12:08, 24 August 2012 publicat în Social5 share-uri

Este emotionant sa va povestesc cu ce impresii am ramas dupa aceasta intalnire fructuoasa, desfasurata in nordul Europei, departe de lentoarea caniculara a zilelor de vara autohtone...

O saptamana in capitala Lituaniei, la Vilnius. Cateva zeci de oameni s-au reunit, avand o singura preocupare: drepturile omului.

Este emotionant sa va povestesc cu ce impresii am ramas dupa aceasta intalnire fructuoasa, desfasurata in nordul Europei, departe de lentoarea caniculara a zilelor de vara autohtone. La Vilnius, toti cei prezenti la Scoala de Vara Summer School for Building Active Citizenship organizata de Institutul pentru Monitorizarea Drepturilor Omului (Žmogaus Teisių Stebėjimo Institutas) aveau o energie aparte, pe care iti doresti sa o vezi pest tot in jur.

Citeste si:
“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre...
“Gustă cu atenție. Bucură-te...

Daca ma intrebati cum a fost… Respir intai adanc, apoi zambesc, apoi imi amintesc gandul care imi tot revenea in minte in timpul tuturor prezentarilor sustinute de specialisti in domeniu: “Ce bine ca exista astfel de oameni! Idealismul nu e o nebunie! Sa vrei binele celor din jurul tau nu este ceva lipsit de simt realist sau fundament”. Asta inseamna sa crezi in drepturile omului si sa te straduiesti ca aceste drepturi, trecute prin cerneala tratatelor si negocierilor de la Revolutia Franceza si pana astazi, sa fie respectate pentru fiecare in parte.

Alaturi de prietena mea Tudorina Mihai, am reprezentat Asociatia FRONT, organizatie romaneasca care se ocupa cu drepturile femeilor. Ne-am amestecat printre tinere si tineri avocati, sociologi, antropologi din Uniunea Europeana cu preocupari similare, membri sau voluntari in cadrul unor organizatii nonguvernamentale, oameni care isi dedica energia pentru a interveni acolo unde se pare ca majoritate nu intuieste ca ar fi probleme.

Citeste si:
MindHub România: Copiii de azi vor fi creatorii joburilor de mâine....
MindHub România: Copiii de...

De exemplu, Dilyana Angelova, o tanara proaspat specializata in drept din Bulgaria, activeaza pentru drepturile rromilor. „Eu nu am venit aici ca sa ma plimb, am venit pentru drepturile omului”, mi-a spus ea pasional. Ea ne-a aratat inadvertentele legislatiei bulgare cu privire la proprietate si obtinerea actului de identitatea. Victimele sistemului sunt oamenii cei mai saraci, desigur in mare majoritate rromi, pe care care Dilyana i-a numit Domnii Nimeni:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri