Un barbat bun, o femeie buna... Ce inseamna sa fii un om bun astazi? Sunt teme de gandire pe care rareori ni le dam...

Dar daca ne vom opri putin in loc sa meditam, cu siguranta ne vom mai limpezi mai curand, in aceasta lume atat de turbulenta. Sunt intrebari firesti in momente de schimbari permanente, radicale, cand idei noi isi fac loc, punandu-si amprenta asupra modului nostru de a fi. Vorbim adeseori despre femei, despre identitatea feminine in lumea contempoarana. E timpul sa punem in scena si identitatea masculina. Asadar, ce inseamna sa fii un barbat bun? ASTAZI.

Inspirata de un editorial descoperit pe un site american, i-am intrebat intai pe doi dintre colegii mei, ce sentimente trezeste in ei, aceasta intrebare:

“Un <<barbat bun>> este o caracterizare cu foarte multe definitii, normal, in functie de personajul feminin de langa acesta. In opinia mea, un <<barbat bun>> este in primul rand acel barbat care respecta femeia in general si in special persoana pe care o are alaturi. Un barbat bun trebuie sa fie orgolios, dar in acelasi timp sa inteleaga. Un barbat bun trebuie sa nu uite ca diplomatia este cea mai buna arma impotriva oricarui capriciu. Un barbat bun trebuie sa-si asume responsabilitati si riscuri, dar sa ocroteasca persoanele dragi din jurul lui. Un barbat bun trebuie sa aiba simtul umorului obligatoriu si nu in ultimul rand sa stie sa spele vase...” (Silviu)

“Sa fii un barbat bun inseamana sa nu iti folosesti furia atunci cand esti enervat de o femeie. Inseamana sa nu folosesti in mod repetat cuvinte neadecvate. Inseamana sa tratezi unele aspecte dintr-o perspectiva feminina. Inseaman sa fii sensibil pentru micile afectiuni, care in lumea femeilor conteaza mai mult. Inseamna sa acorzi siguranta”. (Tudor)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Colegii mei sunt foarte tineri, fac parte dintr-o noua generatie si gandesc oarecum surprinzator fata de ceea ce eram obisnuiti si obisnuite sa credem ca inseamna un “barbat bun”, sau o "femeie buna". Iar etic vorbind, bunatatea era o valoare a umanitatii in ansamblu.

Ce inseamna sa fii un barbat bun?

The Good Men Project este unul dintre site-urile mele preferate, datorita continutului sau mai putin obisnuit. In traducere romaneasca, titlul site-ului ar insemna “Proiectul Barbatilor Buni”. Sunt un grup de barbati americani care pun sub semnul intrebarii portretul clasic al barbatului, in diverse articole. De exemplu, unul dintre subiectele pe care editorialistii de la The Good Men Project le abordeaaza este relatia tata - copii. Sau… empatia pe care o manifesta, sau nu, un barbat in cadrul relatiilor cu ceilalti oameni. De data aceasta ei au inaintat in discutie, mai ferm decat pana acum, intrebarea deja afirmata ce i-a provocat si pe colegii mei: Ce inseamna sa fii un barbat bun?

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri