Copiii din ziua de azi cresc mai repede decat generatiile anterioare, iar 80% dintre parintii din Romania isi doresc sa fie la fel de lipsiti de griji ca atunci cand erau copii.

Copiii din ziua de azi cresc mai repede decat generatiile anterioare, iar 80% dintre parintii din Romania isi doresc sa fie la fel de lipsiti de griji ca atunci cand erau copii

Rezultatele unui nou raport global publicat astazi de marca OREO si Ipsos Public Affairs indica faptul ca din Romania in Polonia si din Portugalia in Venezuela, spiritul copilariei este in pericol. Studiul arata ca majoritatea parintilor chestionati considera ca generatiile de copii din ziua de azi cresc mai repede decat cele anterioare.

Copiii ar trebui sa aiba mai mult timp pentru a fi ‘doar copii’, considera 8 din 10 parinti din Romania, dar acest lucru nu se intampla, in special din cauza presiunilor cotidiene. De fapt, 4 din 10 parinti din intreaga lume spun ca este mai usor sa programeze o intalnire la serviciu decat sa isi faca timp pentru propriii lor copii.

Ideea ca spiritul copilariei este in pericol este adevarata nu doar pentru copii, ci si pentru adulti. Parintii de pretutindeni tanjesc dupa acea voie buna care ii caracteriza pe cand erau copii. De fapt, majoritatea parintilor din toata lumea (59%), inclusiv 81% din Romania, spun ca nu se distreaza in fiecare zi si 54% din toata lumea spun ca traiesc rar sentimente de bucurie, precum cele din copilarie. Romania prezinta cel mai ridicat procentaj in randul tuturor parintilor chestionati care spun ca nu se distreaza in fiecare zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

“Raportul Global privind Spiritul Copilariei,” realizat de Ipsos Public Affairs pentru OREO, a analizat spiritul copilariei in intreaga lume pentru a intelege daca oamenii, atat cei tineri, cat si cei in varsta, mai pot sa isi faca timp sa traiasca bucuria simpla de a fi copil.

Timpul de calitate petrecut de mame alaturi de copiii lor asigura o legatura emotionala durabila, deschidere si comunicare. Insa, datorita faptului ca jongleaza in fiecare zi cu mai multe sarcini, in incercarea de a-si indeplini atat rolul traditional de stalp al casei cat si rolul modern de femeie independenta, mamele din Romania schimba deseori timpul de calitate petrecut cu copiii lor pe cateva momente petrecute in aceeasi camera. De aceea, speram ca rezultatele Romaniei din cadrul studiului global pe tema “Spiritul copilariei in pericol” ii vor determina pe toti parintii sa ia o pauza si sa isi ofere o clipa de ragaz pentru a stabili o legatura de calitate cu propriii lor copii,” a declarat Svetlana Macrinici, Brand Coordinator Biscuiti Kraft Foods Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri