2 Decembrie 2011 publicat în Sanatate 30 share-uri

Problemele care pornesc de la igiena rprecare a romanilor pot avea efecte pe scara mult mai larga. 3 romani din 10 sunt expusi in orice moment la pericolul microbilor si virusurilor ce pot provoca boli grave - care, in unele cazuri, pot fi mortale.
Bolile foarte grave pe care le poate cauza igiena precara sunt, de cele mai multe ori, greu de tratat; in plus, dupa cum bine stim, sunt foarte costisitoare. Dincolo de numarul mare de imbolnaviri,gasim o alta problema: bugetul alocat sanatatii este insuficient pentru a trata astfel de imbolnaviri cat si pentru a salva vietile unor oameni care sufera de boli mult mai grave si greu de prevenit.


Astfel, femeile din Romania ajung sa traiasca in medie 77 de ani, cu 5 ani mai putin decat media europeana care este de 82 de ani. La barbati, speranta medie de viata este de 69 de ani, conform datelor Comisiei Europene.

Daca luam in considerare ca bugetul alocat sanatatii scade pe zi ce trece, realizam casituatia de a fi pacient in Romania este mai incomoda decat in alte tari europene. Asadar, cel mai simplu si mai ieftin este sa previi, nu sa tratezi. Iar dacaanumite boli pot fi prevenite prin reguli simple, de igiena, atunci este de datoria noastra sa le respectam, pentru a ne pastra sanatatea.


Unele dintre ele, cum este diareea infectioasa, o putem preveni usor prin mentinerea igienei personale si prin dezinfectarea locurilor din casa care sunt pline de microbi - incepand de la toaleta din baie si pana la cosul de gunoi din bucatarie.


Rezolvarea problemei sanatatii poate porni de la mentinerea igienei.O igiena colectiva corecta, la care contribuim cu totii, ne poate ajuta sa salvam vieti. Astfel, cu cat suntem mai sanatosi, cu atat oferim si altora sansa la sanatate. In 2011, Romania are nevoie sa inceapa lupta pentru sanatate prin igiena si dezinfectie.


Comunicat de presa
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri