28 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 40 share-uri

Inventata de specialistii japonezi in ecografie, sonoelastografia este o noua tehnica ecografica ce masoara calitativ si cantitativ elasticitatea tumorilor mamare.

„In cadrul Centrului Medical Focus se fac zilnic intre 3 si 5 ecografii de acest tip. Cel mai mare avantaj al sonoelastografiei este acela ca nu iradiaza sanul, asa cum o face mamografia, tocmai de aceea ea poate fi repetata frecvent, fara a determina efectele secundare ale iradierii, fiind in acelasi timp nedureroasa. Aplicata corespunzator si in coroborare cu celelalte metode de explorare ale sanului, aceasta micsoreaza semnificativ necesitatea punctiilor mamare cu un procent ce poate ajunge la 40%.”, a adaugat Dr. Cornel Lungu.

Totusi, folosita ca metoda de diagnosticare separata, elastografia are anumite limitari. Principalul dezavantaj este acela ca prin cresterea presiunii aplicate asupra sanului in momentul efectuarii elastografiei, este influentatp atat imaginea elastografica, cat si scorul de elasticitate. Atunci cand pentru stabilirea unui diagnostic sunt folosite scorurile de elasticitate, imaginile obtinute prin aplicarea unei presiuni crescute pot duce la un diagnostic gresit. Pentru obtinerea unor imagini si scoruri cat mai nealterate, trebuie aplicata o presiune usoara si constanta asupra sanului, ceea ce presupune experienta si abilitate din partea tehnicianului.

Informatii oferite de Centrul Medical Focus

Centrul Medical Focus dispune de un modern Bloc Operator si Compartiment de Anestezie si Terapie Intensiva, capabil sa efectueze interventii chirurgicale prin spitalizare de zi. Printre tehnicile de actualitate se numara: elastografia sanului, electomiografia si examinarea OCT – tomografie in coerenta optica retiniana.

Iti recomandam si articolele:

Povestea Danei: Cancerul mamar si si dreptul la feminitate!

9 semne premonitorii ale cancerului de san


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri