Specialistii de la Glamour Dent ne sfatuiesc sa savuram bauturile reci cu paiul deoarece este mai sanatos pentru dinti. Expunerea brusca la rece este un factor de durere si duce in timp la distrugerea smaltului dintilor.

Comunicat de presa

Zambetul este o carte de vizita. De aceea, trebuie sa avem mare grija de el si sa stim mereu la ce pericole il expunem. Odata cu venirea verii avem tendinta sa ne racorim cu o limonada, un ceai cu gheata, bauturi carbogazoase reci, fresh-uri, mai ales din citrice, sau chiar apa direct din frigider. Expunerea brusca la rece este un factor de durere si duce in timp la distrugerea smaltului. Aceasta poate fi prevenita, potrivit specialistilor Glamour Dent, printr-un truc simplu: cereti un pai cu bautura dumneavoastra.

In afara de distrugerea smaltului, expunerea la bauturi foarte reci este daunatoare dintilor si pentru ca, de cele mai multe ori, acestea au si un aport important de zahar. Din aceste motive, bauturile cariogene (responsabile de aparitia cariilor) nu trebuie sa aiba contact prelungit cu suprafata dentara. Este bine sa ne clatim gura sau chiar sa ne periem dintii dupa ingerarea acestor bauturi. Trebuie sa tinem cont de faptul ca smaltul, odata distrus, nu se mai reface.

Despre cum putem reduce hipersensibilitatea dintilor pe durata verii, doctor Anca Patru, General Manager Glamour Dent afirma: “Pasta de dinti cu nitrat de potasiu si apa de gura cu un continut ridicat de fluor ajuta la tratarea pe cont propriu a dintilor sensibili. Daca situatia nu se schimba dupa cateva saptamani de folosire, consultati medicul stomatolog care va poate recomanda tratamente profesionale pe baza de produse desensibilizante (geluri si solutii speciale).“

In afara de pasta de dinti si vizita la medicul stomatolog, si alimentatia are un rol important in mentinerea unei danturi sanatoase. Aciditatea alimentelor – legumele prajite, dulciurile – este unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii dentare. Asadar, specialistii recomanda sa recurgeti la metode la indemana de pastrare a unui zambet sanatos precum folosirea unui pai pentru bauturile reci si sa evitati alternanta rece-cald.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri