Quinoa poate fi consumata ca cereala la micul dejun (spre deosebire de alte cereale are un continut redus de amidon) poate fi preparata si amestecata cu legume, adaugata la supe, salate, utilizata sub forma de faina la prepararea painii si a biscuitilor, ca substituent pentru paste, orez, etc. Pentru ca saponinele dau un gust amarui boabelor de quinoa, inainte de a le gati, spala-le bine. Prin fierbere, isi pot mari volumul de pana aproape 4 ori. Doctorul Gillian McKeith include Quinoa in cartea “Hrana vie pentru sanatate. 12 superalimente naturale pentru intarirea sanatatii”, incluzand-o in categoria alimentelor premium pentru sanatate. Quinoa este cu siguranta un super aliment. In Romania, poti gasi aceasta cereala in magazinele cu produse bio si naturiste.
Foto interior 1: Wikipedia
Foto 2: Shutterstock
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună