Masurile de igiena personala sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa: spalarea permanenta cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate, respectarea unui regim de viata sanatos, adoptarea unei tinute vestimentare de protectie impotriva frigului, etc.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

Conform raportarilor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile in prezent, pe teritoriul Romaniei, numarul infectiilor respiratorii acute continua sa ramana in limite normale.

Conform datelor raportate prin Sistemul de supraveghere a infectiilor acute respiratorii si a gripei, la nivel national se inregistreaza o crestere a cazurilor de imbolnavire prin infectii respiratorii si gripa, insa acestea sunt cazuri sporadice de imbolnavire, fara a se acumula in focare epidemice.

Pana la aceasta data, la nivel national au fost confirmate un numar de 16 cazuri de gripa, din care 13 cazuri cu tulpina A/H1N1, 2 cazuri cu tulpina de tip B si 1 caz cu tulpina A/H3N2.

In perioada 15-18 ianuarie 2011, din cauza formelor severe de boala, au fost inregistrate 3 decese la persoane infectate cu virus gripal A/H1N1– un barbat in varsta de 61 ani din judetul Iasi care a calatorit in afara tarii si 2 persoane de sex feminin, de 29 ani (Iasi) si respectiv 23 ani (Prahova).

Kudika Tarot

Precizam ca niciuna dintre aceste persoane nu au fost vaccinate impotriva gripei, desi se incadrau in grupele cu risc crescut de a dezvolta gripa sau complicatii ale acesteia.

Reamintim populatiei ca vaccinarea este singura metoda eficienta de prevenire a imbolnavirilor prin gripa, si recomandam pe aceasta cale ca persoanele care se afla in grupele cu risc crescut sa se adreseze medicului de familie pentru vaccinarea impotriva gripei. Totodata, precizam ca cei care au fost vaccinati in anul anterior beneficiaza de protectie impotriva infectarii cu virusul gripal A/H1N1, precum si cei care s-au vaccinat cu vaccinul sezonier de anul acesta, acesta continand tulpina pandemica A/H1N1.

Totodata, masurile de igiena personala sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa:

Citeste si:
5 Suplimente alimentare care îți îmbunătățesc memoria
5 Suplimente alimentare care...

- Spalarea permanenta cu apa si sapun a mainilor

- Folosirea batistelor pentru stranut sau tuse

- Evitarea zonelor aglomerate

- Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri