Revelionul vine cu distractii, relaxare, excursii, jocuri de iarna, mese copiaose si multa, multa voie buna! Insa toate acestea pot avea un risc asupra sanatatii prin excese sau accidente. Ce trebuie sa avem la noi pentru a evita urmarile neplacute ale acestor mici incidente?

Revelionul vine cu distractii, relaxare, excursii, jocuri de iarna, mese copiaose si multa, multa voie buna! Insa toate acestea pot avea un risc asupra sanatatii prin excese sau accidente. Ce trebuie sa avem la noi pentru a evita urmarile neplacute ale acestor mici incidente?

Trusa de sanatate pentru Revelion

Pentru ca abuzurile alimentare ne pot crea tot felul de neplaceri, se recomanda sa aveti in trusa de sanatate:
- Antiacide: de tipul Maalox, Rennie, Zantac, Omez, Omeran etc.
- Antidiareice: plicuri de Smecta, furazolidon, ercefuril, saprosan, imodium. Pentru durerile de burta puteti lua si No-spa.


- Laxative, in caz de constipatie: supozitoare cu glicerina, Ciocolax, Duledax, ulei de parafina, durcolax etc.
- Antivomitive (antiemetice): metoclopramidul, emetiralul, torecanul etc.
- Antialergice: pentru alergiile alimentare in special, dar nu numai, aceste medicamente actionand pe majoritatea tipurilor de alergii: antihistaminice de tipul claritinei, telfastului sau aeriusului etc.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Jocurile de iarna sunt si ele riscante, mai ales prin predispozitia la accidente:
- Zahar pentru scaderile de glicemie;
- Calciu solubil si cel putin o sticla cu apa pe care sa o aveti la indemana in permanenta;
- Fase elastice, mese, leucoplast, foarfece;
- Substante dezinfectante: rivanol, iod, betadina (actioneaza si pe fungi), iar in lipsa acestora – spirt, dar acesta ustura si nu este mai eficient decat celelate dezinfectante. Cele mai eficiente sunt iodul si betadina, dar pateaza pielea.
- Apa oxigenata pentru ranile murdare – apa oxigenata scoate pamantul sau alte impuritati din rana, insa omoara tesuturile pe care le atinge.
- Diclofenac sau alte antiinflamatoare si analgetice pentru durerile musculare.

Pentru raceli:
- Antiinflamatoare usoare, care se utilizeaza si in cazul luxatiilor sau fracturilor (sub forma de pastile sau unguente cu actiune locala – in cazul racelilor sunt utile pastilele si siropurile, precum si antiinflamatoarele prafuri): paracetamol, ibuprofen, aspirina (atentie, nu se foloseste in caz de hemoragii sau menstruatie fiindca intensifica sangerarile);
- Antipiretice (reduc febra): sunt utile de asemenea antiinflamatoarele de mai sus, saridonul etc.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Pentru reducerea durerilor:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri