Ce recomanda Ministerul Sanatatii pentru sezonul rece?

12:12, 21 Decembrie 2010 publicat în Sanatate

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, consumand in schimb alimente bogate in proteine și grasimi nesaturate, fructe, legume.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

966. 259 persoane au fost vaccinate impotriva gripei de sezon, in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii. Peste 49% dintre acestea sunt persoane cu varsta peste 65 ani.

Citeste si:
Ziua Internațională a Pământului: 56% dintre români își propun să...
Ziua Internațională a...

De asemenea, conform raportarilor Centrului National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, in saptamana 6-12 decembrie 2010 nu au fost inregistrate cazuri de gripa.

Numarul infectiilor respiratorii acute raportate, desi este intr-o usoara crestere, cu 12,1% mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta, se inscrie in limite normale. Au fost inregistrate 83 291 infectii respiratorii acute si pneumonii, dintre care doar 5769 au necesitat internare.Ponderea internarilor din ultima saptamana monitorizata este de 6.9%, valoare mai mica comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta.

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon, continua. In 2010, Ministerul Sanatatii va utiliza un numar de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Citeste si:
Saliva, un aliat prețios pentru a avea dinți albi și sănătoși
Saliva, un aliat prețios...

Ce recomanda Ministerul Sanatatii pentru perioada rece?

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal. De asemenea, este bine:

1. Sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig. In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate -caciuli, manusi etc.

2. Sa consume alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice.

3. Sa acorde o atentie speciala copiilor - evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri