Viata sexuala aduce placere dar este si o parte extrem de expusa diferitelor probleme: de la infectii, boli transmise pe cale sexuala pana la dureri.
Viata sexuala aduce placere dar este si o parte extrem de expusa diferitelor probleme: de la infectii, boli transmise pe cale sexuala pana la dureri.

Totul este perfect pana la un anumit punct. In timpul actului sexual simti durere si nu stii care poate fi cauza. Sa fii tu de vina, sa fie el? Care sunt de fapt problemele care cauzeaza durerile din timpul actului sexual?

Unele femei considera ca este normal sau ca este vorba de o incompatibilitate sexuala.

In termeni medicali durerea din timpul actului sexual se numeste dispareunie. Se pare ca fiecare femeie a avut macar o data in viata o astfel de durere. Acestea sunt de mai multe feluri: de penetrare sau superficiale, profunde, primare in cazul primelor relatii sexuale si secundare daca este implicat alt factor.

Care pot fi cauzele?

- cistita
- varice vulvare
- sindrom uretral
- constipatia
- traume


Secretie vaginala insuficienta

Aceste dureri apar si daca nu este suficienta lubrifierea. Se pot folosi geluri speciale care ajuta in acest sens. Este foarte important sa nu existe graba si sa fii relaxata.

Lipsa de lubrifiere apare si la menopauza cand exista o cantitate mult mai mica de estrogen si peretele vaginal se atrofiaza.

Diferite inflamatii

Durerile care apar in timpul si dupa contactul sexual precum si senzatia de uscaciune sau usturime pot fi cauzate de o inflamatie. Aceasta se poate vindeca daca se merge la medic si se urmeaza un tratament corespunzator (atat tu cat si partenerul de viata pentru a se evita reinfectarea).

Himenul integru

In cazul in care himenul ramane intact si dupa mai multe contacte sexuale, fiind foarte elastic apare durere in zona intrarii in vagin.

Rupturi dupa nastere

Aceste "rupturi" pot fi rezolvate chirurgical dar si de lubrifianti si alegerea unor pozitii care nu determina aparita durerilor.

Vaginismul

Durerea apare din cauza muschilor contractati. Este o problema psihologica intalnita si in timpul controlului ginecologic. Nu este o situatie permanenta insa trebuie sa ai grija de corpul tau pentru ca acesta s-ar putea sa asocieze sexul cu durerea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri