24 Ianuarie 2024 publicat în Sanatate 1 share-uri

Părul strălucitor si unghiile puternice sunt indicii ale sănătății interne și ale unei stări de bine general. Căderea părului și fragilitatea unghiilor sunt provocări comune, a căror abordare necesită o înțelegere profundă a cauzelor subiacente și a soluțiilor eficiente. Descoperă, în continuare, soluții dovedite care pot revitaliza părul și unghiile, redându-le frumusețea și rezistența.

Cauzele căderii părului și ale fragilității unghiilor

Există o mare varietate de cauze care pot determina pierderea podoabei capilare sau ruperea unghiilor, care includ:

  • Deficiențe nutriționale: nutrienții esențiali din categoria vitaminelor și a mineralelor sunt fundamentali pentru sănătatea părului și a unghiilor. Carențele nutriționale pot contribui la fragilitatea și căderea acestora. Suplimentarea cu biotină, vitamina D și zinc poate aduce beneficii, dar apelarea la o gamă completă de îngrijire de tipul Forcapil are, în general, rezultate mai rapide.
  • Dezechilibre hormonale: unele modificări hormonale pot afecta starea părului și a unghiilor. Consultarea unui specialist poate ajuta la identificarea și tratarea dezechilibrelor hormonale care pot contribui la problemele observate.
  • Stresul și oboseala: stresul cronic și oboseala asociată acestuia pot influența negativ sănătatea generală, inclusiv pe cea a părului și a unghiilor. Tehnicile de gestionare a stresului, odihna adecvată și exercițiile fizice regulate pot avea un impact pozitiv, care să susțină restul măsurilor adoptate.
  • Tratamentele cosmetice agresive: utilizarea frecventă a tratamentelor termice, coafurile strânse și produsele chimice agresive slăbesc rădăcina părului și fragilizează unghiile. Alege opțiuni mai blânde pentru a contribui la menținerea sănătății acestor podoabe naturale.

Soluții eficiente pentru păr

Stoparea căderii exagerate a părului și redarea strălucirii și vitalității acestuia se realizează prin diverse metode, pe care le vom menționa, pe scurt, în continuare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original
  • Regenerarea nutrițională se referă la integrarea unei diete bogate în proteine, vitamine și minerale esențiale, care poate sprijini regenerarea părului. Consumul de alimente precum ouă, nuci, pește, fructe și legume aduce un aport valoros de nutrienți.
  • Tratamentele topice de tipul șampoanelor și balsamurilor fortificate cu vitamine și minerale pot îmbunătăți structura firului de păr, făcându-l mai rezistent la rupere.
  • Masajul scalpului stimulează circulația sangvină și contribuie la transportul nutrienților către foliculul de păr. Utilizarea uleiurilor în timpul masajului poate determina beneficii suplimentare.
  • Evitarea tratamentelor agresive se referă la limitarea utilizării tratamentelor termice și a coafurilor strânse. Alege moduri de aranjare inofensive și coafuri care respectă textura naturală a părului.

Soluții eficiente pentru unghii

Sănătatea unghiilor este extrem de importantă, indiferent care este tipul de manichiură pentru care optezi. Poți susține rezistența naturală a unghiilor prin metode simple, precum:

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România
  • Hidratare corectă: deshidratarea fragilizează unghiile, așadar folosește uleiuri pentru cuticule și creme hidratante pentru a menține unghiile și pielea din jurul lor în stare optimă;
  • Alimentație bogată în biotină: biotina mai este cunoscută și ca vitamina B7 și este esențială pentru sănătatea unghiilor. Alimentele de tipul alunelor, semințelor, avocado și legumele cu frunze verzi asigură un aport adecvat de biotină;
  • Evitarea loviturilor și a traumatismelor: acestea pot afecta patul unghial, determinând deformarea și chiar căderea unghiei. Folosește mănuși la treburile casnice pentru a evita deteriorarea neintenționată a unghiei;
  • Tratamentele naturale pentru întărirea unghiilor: odată ce ai asigurat un aport nutritiv general optim al organismului, poți apela și la tratamente topice destinate unghiilor, cum ar fi înmuierea acestora în ulei de măsline, ulei de ricin sau de migdale. Aceste tratamente hrănesc unghiile și cuticulele, îmbunătățind aspectul și rezistența.

Combaterea căderii părului și a fragilității unghiilor necesită o abordare holistică ce include un regim alimentar echilibrat, suplimente special destinate și o îngrijire personală cu produse de calitate. Dacă problemele persistă sau se agravează, consultarea unui specialist dermatolog este următorul pas pe care ar trebui să îl faci.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri