VATA DOSHA reprezinta miscarea si este asociata cu respiratia, contractia sau relaxarea muschilor, functiile sistemului nervos. PITTA DISHA reprezinta energia care transforma, fiind legata in corpul uman de digestie de gandirea analitica, de temperatura corpului si culoarea pielii, dar si de intelegere intelectuala. KAPHA DOSHA aduce coeziunea elementelor, conferind structura fizica, rezistenta organismului, putere si stabilitate.

Actiuni: Este considerat gustul cel mai vindecator al dezechilibrelor dintre minte si trup, fiind antitoxic, detoxifiant si bactericid, cu proprietati antiinflamatoare, antidot al senzatiei de lesin, benefic impotriva arsurilor si mancarimilor, reduce febra, imbunatateste digestia.

Afectiuni: excesul acestui gust poate duce la deshidratare si la dobandirea unui spirit dur. Reduce activitatea maduvei osoase si spermatogeneza si produce ameteala.

Acru

Proprietati: pamant si foc, incalzeste.

Surse: smantana, iaurt, otet, struguri verzi, lamaie si alte fructe citrice, hibiscus, muraturi, chimen, coriandru, cuisoare.

Efecte asupra DOSHA: Scade vata; mareste pitta si kapha.

Actiuni: face mancarurile mai delicioase, intareste organele de simt, stimuleaza apetitul, este benefic pentru inima si digetsie.
Afectiuni: duce la sensibilizarea dintilor si la carii, poate crea ulceratii, creste aciditatea stomacului, poate cauza mancarimi, creste senzatia de sete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta de slabire cu alimente crude

Top 7 cele mai rele obiceiuri

Infectiile intime – tu ce stii despre ele?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri