Pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare, este recomandat ca planul alimentar să conțină în principal legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci, proteine pe bază de plante, proteine animale slabe și pește.

Comunicat de presă

La nivel global bolile cardiovasculare (BCV) reprezintă principala cauză de deces. Estimativ 17,9 milioane de oameni au decedat din cauza bolilor cardiovasculare doar în anul 2019, reprezentând peste 32% din numărul total de decese înregistrate la nivel mondial. Dintre acestea, 85% au fost cauzate în urma unui atac de cord și accident vascular cerebral. Pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare, este recomandat ca planul alimentar să conțină în principal legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci, proteine pe bază de plante, proteine animale slabe și pește.

Cei mai importanți factori de risc ai bolilor cardiovasculare sunt dieta nesănătoasă, lipsa activității fizice, consumul de tutun și consumul ridicat de alcool. Efectele se traduc prin creșterea tensiunii arteriale, creșterea glicemiei, creșterea lipidelor din sânge, excesul de greutate și obezitatea. Acești „factori de risc intermediari” pot fi monitorizați în instituțiile de îngrijire primară. Netratate, bolile cardiovasculare pot conduce către un risc crescut de insuficiență cardiacă, atac de cord, accident vascular cerebral și alte complicații.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

„Un stil de viață sănătos contribuie la menținerea normală a tensiunii arteriale, a colesterolului și a glicemiei și chiar la scăderea riscului de boli de inimă și atac de cord. Alegeți mese și gustări sănătoase pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă și a complicațiilor, asigurați-vă că mâncați multe fructe și legume proaspete și mai puține alimente procesate. În plus, este necesar să faceți alegeri inteligente, cum ar fi limitarea carbohidraților rafinați, a cărnii procesate și a băuturilor îndulcite. Citiți eticheta cu informații nutriționale de pe alimentele ambalate pentru a reduce consumul de sodiu, zaharuri adăugate și grăsimi saturate”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Boala cardiovasculară (BCV) este cauzată în principal de arterioscleroză, o afecțiune care blochează arterele ce alimentează cu oxigen și substanțe nutritive inima și creierul. Consumul de alimente bogate în fibre și sărace în grăsimi saturate poate ajuta la prevenirea colesterolului crescut din sânge. Limitarea cantității de sare din dietă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, iar reducerea consumul de zahăr poate preveni și controla diabetul.

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și mărarul sau pătrunjelul sunt bine cunoscute pentru bogăția lor de vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt o sursă excelentă de vitamina K, care ajută la protejarea arterelor și la coagularea optimă a sângelui. De asemenea, sunt bogate în nitrați, care s-a dovedit că reduc tensiunea arterială și îmbunătățesc funcția celulelor din vasele de sânge. Un studiu[1] efectuat pe 29.689 de femei a arătat că un consum ridicat de legume cu frunze verzi a fost asociat cu un risc semnificativ mai scăzut de boală coronariană.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Berea fără alcool conține polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui. În plus, fiind bogată în fibre, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă este integrată într-un stil de viață sănătos. Mai mult decât atât, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată, poate fi o sursă de magneziu și potasiu, iar prin conținutul de antioxidanți și fibre solubile poate contribui la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Un studiu realizat în 2018 sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție confirmă că berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare. Rezultatele obținute validează un posibil efect pozitiv asupra organismului determinat de consumul moderat de bere. În urma studiului s-a constatat că sunt influențați factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează

Căpșunile, afinele, murele și zmeura sunt pline de nutrienți și au un rol important în sănătatea inimii. Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianine, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ și reduc inflamația, factori care contribuie la dezvoltarea bolilor de inimă.

Cercetările arată că un consum de fructe de pădure poate reduce mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă. Un studiu[2] a arătat că un consum zilnic de afine a îmbunătățit funcția celulelor care căptușesc vasele de sânge și ajută la controlul tensiunii arteriale și la coagularea sângelui.

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21177799/

[2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26024297/

Foto fr si main: stockcreations /Shutterstock
Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri