7 Ianuarie 2022 publicat în Sanatate 29 share-uri

Dacă bărbații pot să producă spermatozoizi pe parcursul întregii vieți, femeile au la naștere cel mai mare număr de ovule, numărul acestora reducându-se pe durata vieții. 

Ce este ovulația

Vorbim despre ovulație atunci când ovarul eliberează un ovul matur. În cele mai multe cazuri, ovulația are loc cu 12-16 zile înaintea următoarei menstruații. Ovulația are loc, de regulă, între 24-36 de ore după ce este secretată o cantitate mare de hormon luteinizant. De asemenea, corpul femeii produce și cantități mai mari de estrogen, ceea ce are drept consecință o îngroșare a mucoasei uterine. Este un mod al organismului de a pregăti corpul pentru întâlnirea cu spermatozoizii. Este important de reținut, ovulul poate fi fecundat până la 24 de ore după ovulație. Dacă fecundarea nu are loc, mucoasa uterină este eliminată cu tot cu ovul și astfel se declanșează menstruația.

Care sunt semnele ovulației

Aceste simptome ale ovulației sunt declanșate de modificările hormonale care apar. Iată care sunt aceste semne:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?
  • schimbări bruște de dispoziție;
  • cefalee (dureri de cap);
  • dureri/disconfort abdominal;
  • modificări ale mucusului cervical: este asemănător albușului de ou;
  • miros mai intens în a doua parte a ciclului menstrual;
  • o sensibilitate crescută a sânilor;
  • durere abdominală, ușoară sau moderată;
  • creșterea temperaturii corpului: acest simptom este însă influențat și de activitatea de peste zi, dietă, rutina somnului.

Calcularea ovulației

Ovulația nu are loc în aceeași zi a ciclului menstrual. Femeia care are un ciclu menstrual de 28 de zile va avea ovulație în preajma zilei a 14-a. Zilele se numerotează din nou dacă sarcina nu se instalează, cu ziua 1 a menstruației.

Ce este fertilitatea/infertilitatea?

În literatura de specialitate medicală, fertilitatea presupune capacitatea unui individ de a se reproduce în urma unei activități sexuale normale. Capacitatea naturală de a produce un embrion necesită producerea de către un bărbat a unei cantități suficiente de spermatozoizi sănătoși și producerea de către femeie a unei cantități de ovule viabile. Fertilitatea mai presupune și implantarea ovulului fecundat (adică fertilizat) în peretele uterului.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

În unele cazuri, se vorbește despre infertilitatea unei persoane sau a cuplului. Acest lucru înseamnă că pe parcursul acestui proces biologic apare o problemă. Pot fi implicate organe și sisteme de organe masculine sau feminine. Infertilitatea se tratează în cabinetele de specialitate.

Cum se poate îmbunătăți fertilitatea?

Sunt numeroase cauze ale infertilității masculine și feminine, medicul specialist poate identifica cauza și poate recomanda strategia terapeutică necesară. Uneori cazul nu este complicat și atunci se recomandă doar modificări la nivelul stilului de viață, sau consumarea unor suplimente pentru creșterea fertilității. Aceste suplimente nu pot înlocui tratamentul complet recomandat de medic și nici procedurile chirurgicale care ar putea fi recomandate, dacă situația pacientei/pacientului o impune. PROfertil® female este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale. Se utilizează numai sub supraveghere medicală. Vă rugăm să consultaţi medicul înainte de prima administrare, sau în cazul modificării instrucţiunilor de utilizare recomandate. Acesta este un aliment incomplet nutrițional, nu este adecvat utilizării ca singura sursă de alimentație.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Sunt câteva măsuri care ajută la menținerea unei fertilități adecvate pe perioadă îndelungată:

  • greutatea corporală trebuie să fie normală, adică nici prea mare și nici prea mică, pentri că altfel fertilitatea normală este afectată.
  • trebuie prevenite bolile care se transmit sexual: chlamydia sau gonoreea de exemplu. Acestea 2 sunt cauze importante de infertilitate la femei.
  • stresul trebuie ținut sub control: sunt recomandate tehnici de relaxare.
  • trebuie renunțat la fumat, la abuzul de alcool, la consumul exagerat de cofeină.
  • sunt indicate exercițiile fizice.

Important de reținut

Este recomandat ca femeia să meargă la medic dacă dorește să rămână însărcinată și dacă vrea să știe mai multe despre impactul stilului de viață asupra fertilității. Medicul specialist este în măsură să dea sfaturile cu privire la îmbunătățirea fertilității și creșterea șanselor de a rămâne însărcinată.

Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Sursa foto: Andrii Zastrozhnov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri