Cuțitul Gamma (Gamma Knife) - folosit în lume încă din 1968 pe un număr tot mai mare de pacienți cu diverse indicații - nu este în realitate... un cuțit. Este o tehnică de tratament ce utilizează tehnologie de ultimă oră în locul unui bisturiu, direcționând raze gamma cu mare precizie spre o zonă țintă din interiorul craniului, într-o singură sesiune.

Comunicat de presă

Razele gamma au un efect puternic, dar sigur, asupra zonei bolnave, datorită unor tehnici avansate de imagistică și planificare. Așadar, vorbim despre radiochirurgia Gamma Knife, o formă de radioterapie cu precizie chirurgicală, dar fără problemele asociate chirurgiei, precum sângerarea, riscul de infecție sau recuperarea la terapie intensivă.

„Tehnologia avansată a procedurii Gamma Knife face posibilă tratarea tumorilor cerebrale fără sângerări și fără durere, fără operații deschise, astfel încât pacientul se poate întoarce acasă în aceeași zi. Gamma Knife Icon, modelul de ultimă oră al cuțitului Gamma, ce este caracterizat ca fiind standardul de aur în radiochirurgie, scurtează procesul de tratament pentru tumorile cerebrale, fără durere și fără chirurgie deschisă, oferind medicilor precizie, siguranță și flexibilitate. Programul său computerizat avansat ne ajută în planificarea tratamentului. Tehnologia Icon concentrează razele din sute de surse de cobalt într-un singur punct țintit, ceea ce înseamnă aplicarea unei cantități mari de energie asupra țesuturilor care trebuie tratate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Philips Avent lansează cele mai inovatoare biberoane de până acum, modelul Natural Response care imită forma și comportamentul sânului și se adaptează la ritmul natural de băut al bebelușului ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vinul, ca o simfonie a naturii

Pacienții sunt treji în timp procedurii care poate dura între 15 minute și 2 ore, în funcție de dimensiuena tumorii și de cantitatea de radiații ce trebuie livrată. Putem vorbi cu ei în timpul tratamentului prin intermediul unor boxe și unui microfon și îi urmărim constant cu ajutorul unui monitor. Probabilitatea apariției unei reacții a țesutului sănătos înconjurător datorită energiei radioactive folosite este 1-2 % și majoritatea dintre acestea sunt temporare”, explică medicul Koray Ozdunam (foto), specialist în neurochirurgie la Spitalul ACIBADEM Altunizade.

Cât despre rezultatele radiochirurgiei cu cuțit Gamma, ele pot fi observate oricând de la câteva luni la câțiva ani mai târziu. Timpul necesar pentru ca aceasta să aibă efect diferă în cazul fiecărei boli. În cadrul monitorizării pacienților, se efectuează examene cu teste precum RMN și angiografie, la frecvența recomandată de medic. Țelul radiochirurgiei cu cuțit Gamma este controlarea creșterii tumorii, ceea ce înseamnă că tumoarea nu crește în dimensiune sau scade în dimensiune în timp.

12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Termenul de radiochirurgie a fost introdus lumii medicinei de către neurochirurgul elvețian Lars Leksell și face referire la procesul de direcționare a unor numeroase raze radioactive cu energie scăzută ce nu vătămează țesutul cerebral din zona bolnavă din cadrul craniului, ci alterează acest țesut, concentrându-se pe punctul bolnav și eliberând o doză ridicată de radiații doar în acel punct.

La început, în anii ’70 era utilizată în foarte puține centre din lume dar, pe măsură ce beneficiile sale terapeutice au fost confirmate, sfera sa de utilizare s-a lărgit. Astăzi, Cuțitul Gamma este folosit în sute de centre medicale din jurul lumii. Conform statisticilor din 2012, circa 600.000 de pacienți cu o mare varietate de boli cerebrale au fost tratați cu cuțitul Gamma. Nu există nici un alt dispozitiv în acest domeniu care se poate apropia de precizia Cuțitului Gamma și care să fi ajutat așa de mulți oameni. Iar probabil până în 2022 numărul lor s-a dublat, dacă nu chiar triplat.

Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Pe locuri, fiți gata....sport! Modele de pantofi ideali pentru alergare L`Oréal investește într-o companie de biotehnologie, pentru a dezvolta la scară largă ingrediente pe bază de plante pentru o frumusețe sustenabilă

Pe lângă tumori cerebrale, Gamma Knife poate fi folosit și în alte afecțiuni.

“Boli care afectează oasele, vasele de sânge, nervii, ochii, pielea și alte țesuturi din proximitatea creierului. În plus, pe lângă utilizarea sa predilectă în tumori cerebrale maligne date de cancerele metastazate, Gamma Knife este aplicat în tratamentul tumorilor cerebrale benigne, al malformațiilor arteriovenoase (MAV/înnodarea anormală a vaselor de sânge din creier), pentru afecțiunile funcționale cum sunt boala Parkinson, în nevralgia trigeminală și tumorile intraoculare”, precizează expertul ACIBADEM.

Specialiștii spun că avantajele tehnologiei Gamma Knife Icon sunt remarcabile. Printre altele, elimină necesitatea unei intervenții deschise în multe cazuri de tumori cerebrale, eectele secundare în urma procedurii sunt reduse, nu implică anestezie generală, nu este necesară o perioadă de recuperare, iar cantitatea de radiații la care este expus țesutul sănătos al creierului este minimă.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Foto fr si main: DDekk /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri