Știm cu toții că odată cu înaintarea în vârstă apar numeroase schimbări în organism, inclusiv la nivelul danturii. Pentru a ne menține o dantură sănătoasă este nevoie doar de 2 minute de periaj dentar de două ori pe zi și vizite ocazionale la medicul stomatolog. Cu toate acestea, în timp, aceste lucruri banale pot deveni o adevărată provocare, iar asta din cauza gingivitei, cancerului oral (bucal) și a altor probleme care pot apărea.

Ai grijă la dietă

Atât calciul, cât și vitamina D sunt nutrienți esențiali pe care adulții în vârstă nu îi administrează suficient. Lipsa lor duce la aparția osteoporozei, care ulterior reprezintă un risc pentru pierderea dinților. Asigură-te că prin dietă consumi suficient calciu și vitamina D și ai grijă la consumul de zahăr.

Fă o vizită la dentist

Nu neglija vizita la medicul stomatolog. Vizita anuală sau la șase luni este o modalitate ideală de a ține la distanță problemele de sănătate orală. Pentru seniori, medicul stomatolog va verifica și prezența oricărui tip de cancer oral, mai ales că incidența este destul de crescută în rândul persoanelor trecute de 60 de ani.

Apelează la tratamente dentare

Dacă ți-ai pierdut majoritatea dinților, sau chiar pe toți, zâmbetul tău este compromis. În același timp, volumul și fizionomia facială sunt profund afectate. În plus, fără dinți, impactul negativ asupra stimei de sine, sănătății și funcționalității orale este total. De aceea, ai grijă de sănătatea ta dentară și acționează la timp. In unele clinici precum a noastră poți beneficia de implant dentar într-o zi, „o soluție modernă și sigură ce se adresează celor ce au pierdut majoritatea dinților de pe o arcadă sau chiar pe toți, ca urmare a unui accident sau a unei afecțiuni (ex parodontoza); purtatorilor de proteze mobile învechite ce macină osul.”, adaugă medicul implantolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

* Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1

Foto fr si main: De la Rido /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri