Două siameze în vârstă de 1 an care împărțeau organe și funcții vitale au fost separate într-o operație care a durat 27 de ore!

18 Noiembrie 2021 publicat în Sanatate 16 share-uri

Născute în iulie 2020, în Camerun, Elizabeth și Mary erau unite în zona șoldurilor și împărțeau măduva spinării, o parte a coloanei vertebrale până la tractul urinar, tractul digestiv, sistemele urogenitale și structura neurovasculară.

După terminarea intervenției de 27 de ore, pentru Elizabeth și Mary a urmat o perioadă petrecută la terapie intensivă. Acolo starea lor a fost monitorizară de Profesorul de Terapie Intensivă Pediatrică Agop Çıtak.

„Separarea chirurgicală a gemenelor a fost o muncă lungă, complicată și provocatoare. Când au fost internate postoperator în secția de terapie intensivă, toate semnele vitale ale gemenelor au fost monitorizate îndeaproape. O intervenție chirurgicală îndelungată poate prezenta un risc de infecție și, prin urmare, ne-am concentrat atenția foarte strict asupra infecției. După ce gemenele au fost monitorizate în unitatea de terapie intensivă pediatrică pentru încă câteva zile, au fost externate în camera lor de la clinica pentru pacienți internați.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park
Foto: Gemenele și părinții

Pentru părinți, bucuria veștilor bune după intervenția chirurgicală lungă și critică a fost uriașă. Caroline și Richard Akwe spun că s-au simțit ca acasă la Spitalul Acibadem Altunizade, locul unde s-au născut cu adevărat gemenele lor.

„Când le-am văzut mișcându-se liber în paturile lor, în camerele lor, parcă pluteam de fericire. Din moment ce Elizabeth și Mary erau împreună de 13 luni, plângeau în mod constant în timp ce se căutau una pe cealaltă. După șederea lor în unitatea de terapie intensivă, Elizabeth și-a ținut constant mâinile micuțe pe Mary după ce s-au reunit pentru prima dată după intervenție. A fost emoționant să le vedem privindu-se, nu puteau face asta până acum. Această fericire incredibilă o datorăm încrederii insuflate de medici, asistente, management și tot restul personalului. Au fost extrem de pricepuți, cu o căldură sufletească deosebit și ne-au revigorat mereu starea de spirit. Cuvintele chiar nu reușesc să exprime fericirea noastră.”

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri