29 Octombrie 2021 publicat în Sanatate 5 share-uri

Un stil de viață sănătos este esențial pentru a fi în cea mai bună formă, pentru a avea energie și pentru ca sănătatea noastră să fie la cote maxime. De aceea, este necesar să adoptăm câteva obiceiuri sănătoase, care ne vor ajuta să fim mereu plini de energie și să avem un ritm de viață activ, cheia pentru o stare generală de bine.

Deși de cele mai multe ori tindem să ignorăm importanța pe care o au odihna, mișcarea și alimentația sănătoasă asupra fizicului și stării noastre mintale, acestea sunt ingredientele principale pentru a fi mereu în formă și pentru a putea face fără griji toate lucrurile care ne plac.

Ce înseamnă un stil de viață sănătos

Stilul de viață sănătos are câteva principii care se aplică tuturor, indiferent de activitatea pe care o depunem zi de zi, de cât de încărcat ne este programul sau de preferințele alimentare.

Alimentația sănătoasă este baza unei stări de sănătate de invidiat, de aceea este recomandat să consumăm alimente cât mai naturale, mâncare vegetală și produse bio, cantități cât mai reduse de proteine și grăsimi animale. De asemenea, hidratarea este foarte importantă. Este recomandat să bem doi litri de lichide pe zi, precum apă și ceai neîndulcit, și să evităm cafeaua și băuturile dulci acidulate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Caria dentară – ce este și cum se tratează

Odihna este importantă atât pentru starea noastră psihică, dar și pentru sănătate. Un somn odihnitor ne ajută să ne încărcăm bateriile pentru o nouă zi și să ne menținem echilibrul dintre orele de muncă și cele dedicate vieții noastre personale. Odihna activă este și ea esențială. Lucrurile care ne ajută să ne destindem – cum ar fi cititul, mișcarea în aer liber, să ascultăm muzică sau să urmărim serialul preferat – sunt cele care contribuie la starea noastră de bine.

Suntem cu toții diferiți și avem moduri diferite de a avea grijă de organismul nostru și de starea noastră de bine. Însă, indiferent de preferințele noastre culinare sau de modul în care alegem să ne odihnim și să ne relaxăm, avem în comun nevoia de mișcare. Pe lângă beneficiile pentru sistemul cardiovascular și cel imunitar, prevenirea obezității, a diabetului, atacului vascular cerebral sau problemelor de natură musculară, mișcarea are numeroase efecte pozitive asupra stării noastre generale de bine.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Un stil de viață sănătos înseamnă schimbarea modului în care ne raportăm la noi și la cei din jur și adoptarea de obiceiuri benefice pentru corpul și mintea noastră. Așa cum oferim organismului toate lucrurile de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător, ne putem antrena mintea pentru a ne păstra memoria și capacitatea de învățare și de gestionare a oricărei situații din viață. Gândirea pozitivă și învățarea permanentă de lucruri noi ne ajută să avem o viziune constructivă asupra vieții și ne motivează să menținem obiceiurile sănătoase cât mai mult timp.

Pași mici pentru schimbări mari

Dacă ai decis să adopți un stil de viață sănătos, la început poate fi intimidant și te-ai putea gândi că este complicat, că nu ai suficient timp pentru a adopta toate obiceiurile sănătoase, pentru a face mișcare sau pentru a pregăti mese și gustări sănătoase. Însă, cu puțină organizare și motivație, poți obține rezultatele dorite într-un mod sănătos și sustenabil pe termen lung.

Sedentarismul și alimentația necorespunzătoare sunt cele mai importante motive pentru care ne simțim lipsiți de energie și creștem în greutate. Dacă nu ești obișnuită cu activitatea fizică susținută, este recomandat să nu exagerezi în prima etapă. Fă mișcare în mod regulat, exerciții simple, alternând între antrenamentele de tip cardio și mersul pe jos, înotul sau fitnessul. Pe măsură ce organismul se obișnuiește cu noua rutină, poți adăuga exerciții mai complexe și mai solicitante.

Introdu treptat în alimentație produse și ingrediente cât mai naturale și sănătoase, cu efecte benefice pentru sănătate și starea de bine. Poți începe ziua cu un mic dejun sănătos, cu un smoothie de fructe și legume sau iaurt amestecat cu semințe de chia sau goji, ori cu fructe uscate sau proaspete. Este recomandat ca mesele și gustările de pe parcursul zilei să conțină alimente nutritive, cât mai puțin procesate, cu conținut ridicat de fibre și grăsimi sănătoase. Evită pe cât posibil zahărul, grăsimile saturate și băuturile carbogazoase, care contribuie la creșterea în greutate și ne fac să ne simțim lipsiți de energie.

Timpul petrecut în natură, cu prietenii sau făcând lucrurile care ne plac este esențial pentru starea noastră de bine. Găsește echilibrul perfect pentru tine între viața personală și cea profesională, odihnește-te suficient și dedică din timpul tău pasiunilor și hobby-urilor.

Starea noastră de bine este cea care ne dictează ritmul vieții, de aceea este important să acordăm cât mai multă atenție modului în care ne odihnim, alimentației, mișcării, socializării și pasiunilor noastre. Dacă includem în viața noastră de zi cu zi câteva obiceiuri bune, ne vom bucura de un stil de viață sănătos, cu efecte benefice pe termen lung.

Sursa foto: Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri