7 Septembrie 2021 publicat în Sanatate 59 share-uri

Pentru unele cupluri, apariția unui copil este ceva cât se poate de ușor și natural, în timp ce pentru altele obținerea unei sarcini se transformă într-o experiență copleșitoare. Vârsta maternă avansată, eșecuri repetate ale FIV, avorturi spontane recurente, infertilitatea severă a partenerilor masculini, diminuarea rezervei ovariene, problemele de imunitate - toate pot prezenta provocări chiar și pentru reproducerea asistată.

„Tehnologia și calificarea embriologilor care gestionează toate aceste proceduri, personalizează tratamentul și îl monitorizează foarte atent sunt un factor cheie al succesului. La Acibadem, de exemplu, embrionii pot fi dezvoltați și monitorizați folosind un embrioscop. Acesta este un fel de incubator care oferă cele mai bune condiții pentru dezvoltarea embrionilor, în timp ce embrionii sunt observați cu o cameră încorporată, fără a fi nevoie să-i scoată în condiții normale de cameră. Dispozitivul micromanipulator este utilizat pentru tehnici care necesită o precizie ridicată, cum ar fi eclozarea asistată (AHA), diagnosticul genetic preimplantator (PGD) sau injecția intracitoplasmatică a spermei (ICSI). Toate acestea sunt instrumente care îmbunătățesc șansele de sarcină”, explică Profesorul Ficicioglu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Expertul turc crede că mai este un aspect extrem de important în abordarea unui caz de infertilitate – individualizarea tratamentului. Ce funcționează la pacienții de o anumită vârstă poate nu va funcționa niciodată la alții. Nu poți generaliza.

„Fiecare pacient are propria sa poveste. Fiecare caz de fertilitate are propriile provocări, iar protocolul de tratament al unei persoane este adesea foarte diferit de cel al altuia, chiar dacă au aceeași vârstă. De exemplu, aproape 20% dintre pacienți au așa-numita „infertilitate inexplicabilă”. Înseamnă că nu am găsit niciun motiv care să ducă la infertilitate. Pentru acest grup de pacienți, există încă o varietate de opțiuni, adaptate fiecărui caz în parte”, potrivit Prof. Dr. Cem Ficicioglu.

Principiile de bază ale mașinii CNC MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

„Am avut o pacientă de 46 de ani, cuplul avusese deja cinci eșecuri de FIV. Când am văzut-o, rezerva ovariană era cu adevărat diminuată. La început, am efectuat injecția fracției vasculare stromale pentru a stimula ovulele. Apoi am început o procedură de FIV, personalizată, cu PGS. Am transferat un embrion normal și… a rămas însărcinată. Săptămâna trecută am aflat că are un băiat. Acest lucru este cu adevărat fantastic, având în vedere grupa de vârstă: un copil sănătos din propriile sale ovule. Vești bune!", spune Prof. Dr. Cem Ficicioglu de la ACIBADEM Healthcare Group despre unul dintre cazurile sale recente.

Foto fr si main: De la Explode /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri