8 Septembrie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

Tensiunea arterială crescută, cunoscută în termeni medicali și ca hipertensiune, se manifestă prin oboseală, dureri de cap, țiuituri în urechi și amețeală, însă de multe ori este asimptomatică.

Această afecțiune presupune exercitarea constantă a unei presiuni pe artere ca urmare a debitului mare de sânge. Efectele bolii asupra organismului pot fi periculoase – probleme cu memoria, dureri în piept, aritmii, insuficiență renală, insuficiență cardiacă, vedere încețoșată, accident vascular cerebral.

Pentru a te asigura că starea ta de sănătate este bună, îți poți monitoriza periodic tensiunea arterială. Iată ce informații ar trebui să știi înainte, care este poziția corectă din timpul măsurătorii, dar și cum trebuie așezat tensiometrul.

Monitorizarea tensiunii arteriale - ce trebuie să știi

Așa cum probabil ai observat, tensiunea arterială este exprimată de două numere - cel de sus reprezintă tensiunea sistolică (cel mai ridicat nivel de tensiune pe care îl atinge sângele când este pompat de inimă) și cel de jos reprezintă tensiunea diastolică (nivelul cel mai scăzut de tensiune pe care îl atinge sângele).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Tensiunea arterială poate fi influențată de mai mulți factori precum poziția corpului, programul de odihnă, starea emoțională sau practicarea unei activități fizice.

De multe ori măsurătorile succesive pot să indice valori diferite, însă cu diferențe mici, ceea ce este normal.

Măsoară-ți tensiunea arterială zilnic la același interval orar, astfel încât să poți face o comparație exactă. Specialiștii recomandă să se facă două măsurători ale tensiunii arteriale după aproximativ 5 minute. Media acestora este valoarea corectă. Notează rezultatele obținute într-o agendă ori într-un carnețel.

Cu 30 de minute înainte de măsurarea tensiunii arteriale, nu consuma cafea ori alte băuturi care îți pot da o stare de agitație. De asemenea, nu te implica într-o activitate sportivă.

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Nu trebuie să apelezi de fiecare dată la un medic ori la o asistentă medicală, deși este indicat să ceri periodic sfaturi de specialitate. Există tensiometre moderne care indică valori corecte, astfel că te poți monitoriza singur în confortul casei tale. Găsești o ofertă vastă de tensiometre la remediumfarm.ro.

Măsurarea tensiunii arteriale: poziția corectă

Relaxează-te și așază-te confortabil pe un scaun, cu spatele drept. Picioarele trebuie să atingă podeaua, iar brațul trebuie să fie așezat pe o masă sau pe orice altă suprafață plată, astfel încât cotul să fie la nivelul inimii.

Aranjează corect manșeta tensiometrului, direct pe piele, cu marginea inferioară la 2-3 cm deasupra cotului. Te poți ghida și după instrucțiunile scrise în manualul de utilizare a aparatului.

Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Împreună în arte și simțiri

În timpul măsurătorii nu vorbi și nu mișca brațul de care este atașat tensiometrul.

O tensiune arterială peste 140/90 mm Hg semnifică hipertensiune arterială, însă medicul, de regulă, nu pune acest diagnotisc după o singură măsurare, ci sunt necesare monitorizări efectuate după un interval mai mare de timp. Un tratament imediat se va prescrie dacă valoarea tensiunii depășește cu mult 140/90 mm Hg.

Multe persoane sunt hipertensive fără să știe, astfel că toată lumea trebuie să conștientizeze efectele tensiunii arteriale mărite. Monitorizarea la domiciliu se realizează cu un minim de efort și într-un timp scurt. Un tensiometru de calitate este tot ce ai nevoie pentru a-ți măsura corect tensiunea arterială.

Sursa foto: Photo by Mockup Graphics on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri