Dieta in cazul renuntarii la fumat trebui sa ajute persoana respectiva sa isi pastreze greutatea, dar mai ales sa isi detoxifice organismul cat mai rapid de nicotina si sa ajute sistemul nervos sa elimine starea de dependenta.

Consumati antioxidanti!


Antioxidantii sunt deosebit de utili persoanelor care renunta la fumat. In general alimentele care contin antioxidanti sunt totodata bogate in vitamine si minerale, aducand un plus de ajutor organismului in lupta eliminarii nicotinei. Asadar se recomanda ca zilnic, la masa de pranz sa consumati o salata de legume (simpla, fara alune, seminte, cartofi, orez, porumb sau alte alimente care prezinta un indice glicemic crescut). La masa de amiaza trebuie sa consumati fructe, celor care renunta la fumat fiindu-le reomandat cu precadere consumul a doua-trei fructe pe zi in mod obligatoriu.

Lactatele
Cresteti consumul de lactate in aceasta perioada. Spre exemplu dimineata puteti consuma cereale cu lapte, la masa de dupa-amiaza un iaurt, la cina branza cu ceai etc. Desigur ca puteti varia aceste exemple consumand produse lactate dupa cum doriti. Laptele ajuta in detoxifierea organismului si mai ales in eliminarea din ficat a nicotinei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

5 sfaturi pentru imbunatatirea dietei

Alimente de iarna care tin de cald

5 capcane ale alimentatiei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri