4 Iunie 2021 publicat în Sanatate 3 share-uri

Ți s-a întâmplat să-ți trosnească maxilarul când caști sau când mănânci? Absolut normal, dacă se întâmplă ocazional. Însă când devine o acțiune constantă, deja putem vorbi despre o disfuncție.

Ce e de făcut? Cum se pune diagnosticul de ATM? Durerea localizată în regiunea mandibulară nu este un semn normal și fiziologic, atunci când este prezent. De aceea, este important să se solicite un examen dentar specific și o investigație de diagnostic. Pe de altă parte, ar putea fi cauzată și de erupția molarilor de minte, abcese dentare, infecții ale urechii sau spasme musculare.

Diagnosticul de disfuncție a articulației temporomandibulare se bazează pe un control medical și pe orice teste de diagnostic necesare pentru a exclude prezența altor patologii. În timpul vizitei, medicul stomatolog verifică dacă există o fractură/dislocare de mandibulă, va cere pacientului să-i prezinte istoricul medical, făcând o examinare fizică (i se va cere pacientului să închidă și să deschidă gura). De obicei, în cazul unei fracturi de mandibulă, pacientul este incapabil să deschidă gura corect, deoarece este limitat de durere. Ulterior, medicul dentist poate solicita o radiografie, pentru a verifica dacă există degenerescență osoasă și/sau articulară sau imagistică prin rezonanță magnetică (RMN).”, explică specialistul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Din cauza faptului că disfuncția articulară este dificil de diagnosticat, chiar și stomatologii nu sunt foarte familiarizați cu această patologie și cu metodele de tratament. „Prin urmare, majoritatea pacienților nu primesc îngrijiri calificate în timp util și apelează la osteopați, chiropractici, otorinolaringologi, terapeuți, neurologi, psihoterapeuți ... De fapt, stomatologii ar trebui să trateze bolile ATM, în funcție de cauza acestei afecțiuni.”, punctează dr. Nassar.

* Informații oferite de specialiștii Clinicii de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la Med Photo Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri