Pe 13 mai, de Ziua Dorului, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA lansează primul abonament medical dedicat comunității de români din afara țării susținând, chiar și peste granițe, grija pentru sănătate și accesul la servicii medicale de calitate, la medicii ”de acasă”.

Comunicat de presa

Abonamentele DOR oferă servicii de prevenție prin consultații și controale online, în Clinica Virtuală, dar pot fi utilizate și cu ocazia revenirii românilor în țară, în locațiile REGINA MARIA, pentru o serie de analize de laborator sau imagistică, precum și pentru consultații offline.

Cu această ocazie, alături de antropologul Alexandru Dincovici, REGINA MARIA demarează și cel mai amplu studiu social referitor la efectele dorului asupra comunităților afectate de migrație. Datele arată că aproximativ 5 milioane de români lucrează în afara țării – acestui număr adăugându-i-se o comunitate cel puțin egală rămasă în țară și afectată, în aceeași măsură, de fenomenul dorului. Ce probleme pot apărea în urma acestei separări? Care e impactul acestora asupra sănătății? Ce posibile soluții și mecanisme de gestionare sunt disponibile pentru români?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rugăciuni de dimineață: vorbele și gândurile care îți aduc binecuvântarea în viață De Ziua Femeii, arată-i cât de mult o prețuiești cu un cadou fabulos 7 februarie - Ziua Trandafirilor! Ce semnificație are și cum o puteți sărbători?

Demersul REGINA MARIA completează eforturile depuse până acum în întâmpinarea nevoilor pacienților și adaptarea la noile comportamente de consum al serviciilor medicale. La final de martie 2020, Rețeaua a lansat Clinica Virtuală, platforma de consultații online, care le permite pacienților accesul la aproape 500 de medici și 40 de specialități, din confortul casei lor. Clinica Virtuală a fost de mare ajutor în timpul pandemiei atât pentru pacienții din România, dar și pentru românii plecați în afară. Într-un an de la lansare, în Clinica Virtuală s-au înregistrat 300.000 de programări, câteva mii fiind realizate de români din afara țării. Din feedback-ul primit, inclusiv pe canalele de social media ale Rețelei, românii își doresc să vorbească cu un medic în limba română – le este nu doar mai ușor să își descrie simptomele, ci se simt și mai confortabil.

Marea Unire ZU 2022: Ei sunt artiștii care vor cânta LIVE la ZU Horoscop de Ziua Îndrăgostiților 2023: ce planuri are Cupidon de 14 februarie pentru fiecare zodie în parte De ce nu ne este îngăduit să ne cunoaștem ceasul morții?

De asemenea, datele interne REGINA MARIA de dinainte de pandemie arată creșteri de 20% ale vizitelor în policlinici în lunile de vară, în special în luna august – perioadă în care foarte mulți români stabiliți în afară se întorc acasă și vin la medic pentru analize și consultații de rutină.

“Grija pentru toți pacienții români a fost dintotdeauna o prioritate pentru noi, așadar nevoile celor aproape 5 milioane de români care trăiesc în afara granițelor nu pot fi trecute cu vederea. Noile abonamente medicale DOR, dedicate celor ce trăiesc peste hotare, precum și familiilor rămase în țară, sunt născute din dorința noastră de a construi punți solide atât emoțional, dar mai ales practic. Ideea acestor pachete a apărut în urmă cu câțiva ani, pe măsură ce primeam tot mai multe feedback-uri de la românii stabiliți în afară. Iar pandemia ne-a arătat în mod clar cât de mult au fost așteptate. Numărul mare de programări în Clinica Virtuală din afară nu a făcut decât să valideze eforturile noastre și să ne motiveze să le dăm o formă concretă. Abonamentul DOR contribuie la siguranța că pacienții români de pretutindeni pot beneficia de servicii medicale de cea mai înaltă calitate și de medici bine pregătiți, oriunde s-ar afla. Își pot alege singuri medicul la care doresc să fie consultați, se pot programa și de pe mobil și chiar pot vedea notele medicilor, bazate pe evaluările primite de la alți pacienți“, a declarat Andreea Minuță, Director Divizia Abonamente REGINA MARIA.

Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   În ziua în care te vei iubi cu adevărat...

Din cercetările existente, știm că sentimentul de dor are puternice manifestări psihosomatice și un impact semnificativ asupra sănătății românilor din diaspora. Antropologul Alexandru Dincovici coordonează studiul care își propune o înțelegere mai bună a dorului și a modului în care acesta afectează viețile românilor plecați și ale familiilor rămase în urmă. Studiul pornește cu un chestionar adresat celor care locuiesc în afara țării, cât și aparținătorilor din România și care va fi disponibil pe site-ul REGINA MARIA.

"Dorul este un subiect de cercetare dificil, însă cu puternic impact social, întrucât analiza lui ne trimite la granița dintre migrație, economie, sănătate și identitate. Ne propunem să demarăm cel mai amplu demers de cercetare a dorului și a impactului pe care acesta îl are în viața celor din diaspora. Mai mult ca oricând, în ultimul an sănătatea a devenit condiție esențială a capacității celor plecați de a face față presiunii, dorului și rezilienței la noile condiții de viață.", a punctat Alexandru Dincovici, antropolog.

PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL 11.11 2022: De ce această zi reprezintă cel mai puternic Portal Magic al Manifestării din întreg secolul curent 20 februarie este ziua Lunii Noi în Pești. Opriți planeta, vreau să O (Mă) vindec! Val de energie pozitivă

„Până acum, cele mai accesate specialități din Clinica Virtuală au fost medicina generală și internă, endocrinologie, dermatologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie și psihologie. Este interesant că zona de consiliere psihologică și psihoterapie a crescut foarte mult anul trecut, cu 40% în total, online plus offline, în contextul pandemiei. Anxietatea dezvoltată de izolare a condus la depresie, la insomnii, stări de panică sau de irascibilitate.”, a completat Andreea Minuță, Director Divizia Abonamente din REGINA MARIA.

În contextul în care în România, la nivelul anului 2018, cheltuielile cu prevenția au fost doar la jumătate din media europeană și doar 37% dintre români merg la medic pentru controale regulate, abonamentul medical rămâne cea mai importantă și accesibilă metodă de a încuraja mersul la medic.

Dacă îți dăruiești ziua, nu ești cu un an mai bătrân, ci cu un an mai bun. Românii care și-au dăruit ziua de naștere în ultimii aproape 3 ani au reușit să mobilizeze donații de 6,4 mil lei Ziua AFACERII TALE 2022: pentru al șaptelea an consecutiv, METRO România sărbătorește ANTREPRENORII LOCALI De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri