17 Mai 2021 publicat în Sanatate 6 share-uri

Nu mai este demult o noutate faptul că în fiecare zi intrăm în contact cu multe substanțe toxice pe care le inspirăm odată cu aerul, le asimilăm prin alimente sau care reușesc pur și simplu să pătrundă în corpul nostru prin porii pielii. Dar corpul nostru este în mod natural capabil să se detoxifieze și, astfel, să-și protejeze organele de efectele nocive ale acestor toxine.  

Există și contraindicații ale drenajului limfatic?

„Desigur! Contraindicațiile apar atunci când fluxul limfatic crescut poate deveni dăunător. Contraindicațiile pot fi absolute sau relative. Medicul poate ignora contraindicațiile relative dacă găsește motive întemeiate, dar contraindicația absolută nu poate fi ignorată.”, punctează dr. Otilia Oprișan.

Iată care sunt contraindicații absolute:

Inflamația acută - cauzată de bacterii, viruși și otrăvuri este contraindicată. Țesuturile vor fi roșii, fierbinți și dureroase, cu congestie însoțită de febră. Drenajul limfatic va împinge aceste substanțe în canalele limfatice înainte ca organismul să aibă șansa de a le elimina. În acest fel, substanțele toxice pot fi răspândite în tot corpul. Cel mai bine este să aștepți câteva zile până când starea este acută și corpul a avut șansa de a curăța zona; Tumori maligne: există teama de a răspândi cancerul; Tromboza: poate duce la fluctuația cheagurilor de sânge în sistemul circulator; Probleme majore ale inimii: dacă inima nu funcționează pe deplin, edemul poate fi limfodinamic din cauza lipsei de revenire venoasă;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Indicații sau precauții conexe: Probleme cu rinichii: consultă medicul înainte de tratament; Astm bronșic: acest lucru poate stimula nervul vag cauzând un atac; Probleme tiroidiene: fără tratament în jurul gâtului; Medicație: teama de a crește doza prin drenarea spațiilor interstițiale; Chimioterapie: frica de a crește doza prin drenarea spațiilor interstițiale; Primele trei luni de sarcină: frică de avort spontan; Splina eliminată: se recomandă mai întâi o sesiune mai scurtă.

Te regăsești în vreo situație menționată mai sus? Consideri că ai putea avea nevoie și chiar beneficia de un tratament constând într-un drenaj limfatic? Specialiștii de la Afrodita Resort & Spa Herculane (Băile Herculane, Str. Complexelor, Nr.2) îți vor răspunde întrebărilor și, de asemenea, vei beneficia de cea mai bună evaluare medicală.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Foto fr si main: De la Yuliya Loginova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri