Disjunctorul maxilar este un aparat ortodontic ce se fixează pe dinți prin intermediul unor inele metalice sau prin intermediul unor gutiere, în funcție de situația clinică.

Ce restricții alimentare există?

În perioada tratamentului ortodontic sunt contraindicate alimentele lipicoase (gume de mestecat, jeleuri, caramele,) și alimentele foarte tari (alune, nuci, covrigei, pop-corn). De asemenea, pacientul nu are voie să muște din alimentele tari (De exmplu: măr, sandvișuri cu pâine foarte tare). Aceste se vor tăia sau rupe în bucăți mai mici.

Este foarte important ca pacienții să respecte aceste reguli, pentru evita desprinderea aparatelor ortodontice.

Cât durează tratamentul cu aparatul disjunctor?

„Aparatul disjunctor trebuie purtat pentru o perioadă de 9-12 luni. Chiar dacă activările se vor face doar în primele luni ale tratamentului, este foarte important ca acesta să fie menținut pe arcadă pentru ca osul să se mineralizeze în noua poziție.”, punctează specialistul.

De regulă, tratamentul cu aparatul disjunctor reprezintă prima faza de tratament în cadrul tratamentului ortodontic, fiind urmat ulterior de aparatul ortodontic fix, în funcție de fiecare caz clinic.

* Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la Alex Mit /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri