28 Aprilie 2021 publicat în Sanatate 33 share-uri

Tiroida este o glandă endocrină care se regăsește în gât, chiar sub mărul lui Adam și este responsabilă pentru secreția hormonilor triiodotironina (T3) și tiroxina (T4).

Legătura dintre problemele de tiroidă și alopecie

Persoanele care suferă de hipotiroidism sau hipertiroidism se confruntă și cu afecțiuni autoimune de tiroidă, precum alopecia areata, o formă a alopeciei. Această afecțiune apare atunci când sistemul imunitar atacă foliculii de păr și produce căderea părului pe porțiuni.

Căderea părului cauzată de problemele de tiroidă: reversibilă sau nu?

Dacă te îngrijorează motivul căderii părului, consultă un medic. El este în măsură să determine cauza din spatele acestei probleme. Dacă problemele de tiroidă sunt vinovate de căderea părului, în cele mai multe cazuri vei fi nevoită să urmezi un tratament. Creșterea părului va dura câteva luni, perioadă în care va trebui să aduci câteva schimbări în dietă și stil de viață. Mai exact, consumă mai multe alimente prietenoase cu firul de păr, caută o coafură care să nu necesite prea multă atenție astfel încât să ții la distanță sursele de căldură sau tratamentele chimice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

În toată această perioadă mai poți folosi kitul NIOXIN System 3 destinat căderii părului, care conține șampon, balsam și un tratament pentru scalp și păr si serul anti cădere cu Sandalore.

Foto fr si main: De la EA March /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri