28 Ianuarie 2021 publicat în Sanatate 23 share-uri

Sensibilitatea dentară este o senzație neplăcută care se resimte la nivelul gingiei, mai exact în zona de întâlnire a coroanei dintelui cu rădăcina.

În ce constă tratamentul sensibilității dentare?

Tratamentul sensibilității dentare e foarte simplu: un periaj dentar corect cu periuțe moi și paste de dinți speciale pentru sensibilitate dentară. Acestea au rolul să ce obtureaze canaliculii dentinari expuși din zona de colet dentar și creează un strat de protecție. Alternativa? Aplicații locale profesionale de geluri pentru desensibilizare și/ sau terapii cu laser.

"Igienizarea la un interval de 6 luni și controlul periodic la stomatolog reprezintă cel mai sigur mijloc de a împiedica apariția sensibilității dentare. Acesta este cel mai sigur și mai ieftin mijloc de a preveni apariția oricărei afecțiuni dentare, pentru că din nefericire, majoritatea problemelor dentare apar și se dezvoltă fară durere. O carie de început, un pic de retracție gingivală, chiar un grad de resorbție osoasă în parodontoze progresează deseori fară nici un semn. Ce le recomand pacienților mei? Să își introducă în agenda lor și controlul stomatologic periodic, la fiecare jumătate de an. În acest fel vor economisi timp, suferință și bani!", încheie medicul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

* Informații oferite de specialiștii drnassar.ro

Foto fr si main: By Pixel-Shot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri